Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Καροτοσαλάτα με γιαούρτι και μυρωδικά

Καροτοσαλάτα με γιαούρτι και μυρωδικά
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Rest Time: 30 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 4
Υλικά
  • 8 - 10 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά
  • Για τη σάλτσα
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • χυμός από 1 μεγάλο ζουμερό πορτοκάλι
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
  • 1 ματσάκι μυρώνια (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • ½ κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου, καλά κοπανισμένοι στο γουδί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζω τα καρότα και τα τρίβω στη χονδρή πλευρά του τρίφτη, μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, ώστε να συγκεντρωθούν εκεί και τα υγρά τους από το τρίψιμο. Στύβω τα καρότα με τα χέρια μας και μαζεύω το χυμό τους (περίπου ¾ φλιτζ. τσαγιού).

  2. Για τη σάλτσα
  3. Βάζω όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ, προσθέτω και το χυμό των καρότων και ανακατεύω πολύ καλά με ένα πιρούνι, μέχρι να φτιάξω ένα λείο και πυκνόρρευστο μείγμα.

  4. Βάζω τα τριμμένα καρότα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω τη σάλτσα και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζω τη σαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να μαριναριστεί από τα αρώματα των υλικών.

  5. Πριν σερβίρω, την ανακατεύω ξανά και τη μεταφέρω σε μια φαρδιά και βαθιά πιατέλα.

Keywords: καροτοσαλατα με γιαουρτι μυρωδικα

Σας ευχαριστώ!