Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Καρμπονάρα αυθεντική

Καρμπονάρα αυθεντική
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 5 λεπ Cook Time: 10 λεπ Total Time: 15 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
  • 250 γρ. πανσέτα καπνιστή, κομμένη σε κύβους (όλο το βάρος σε 1 ή 2 κομμάτια)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη, ολόκληρη ή σπασμένη (όχι λιωμένη)
  • 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα
  • 100 γρ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πεκορίνο)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγη παρμεζάνα σε φλοίδες, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο, βράζω τα ζυμαρικά al dente. Πριν τα σουρώσω κρατάω 1 φλιτζάνι από το νερό του βρασμού. Τα σουρώνω και τα διατηρώ ζεστά.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω σταδιακά το νερό που έχω κρατήσει από το βράσιμο των μακαρονιών, όπως ακριβώς κάνω με το αυγολέμονο, μέχρι τα αυγά να έρθουν στην θερμοκρασία των ζυμαρικών και να μην κόψουν.

  3. Σε ένα μεγάλο γουόκ βάζω το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνω την πανσέτα με το σκόρδο και σοτάρω για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.

  4. Αποσύρω από την φωτιά. Πετάω την καμένη σκελίδα σκόρδου και ρίχνω τα σπαγγέτι και την κρέμα των αυγών. Πασπαλίζω με την παρμεζάνα και επαναφέρω το σκεύος στη φωτιά. Ανακατεύω απαλά, μέχρι η κρέμα να «τυλίξει» τα ζυμαρικά.

  5. Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω πασπαλίζοντας με έξτρα πιπέρι και λίγα φλέικς παρμεζάνας.

Keywords: καρμποναρα αυθεντικη

Σας ευχαριστώ!