<!-- [lt_recipe name=|ΚΑΤΑΪΦΙ ME ΚΡΕΜΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ| servings=|10-12| prep_time=|40M| summary=|Όλη η γλύκα σε ένα ποτήρι! Κανταΐφι τραγανό και κρέμα του ονείρου. | print=|yes| ingredients=|
Για την βάση & την επιφάνεια:;500 γρ. φύλλo καταΐφι ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ;200 γρ. βούτυρο LURPAK;100 γρ. ζάχαρη καστανή;
Για την κρέμα:;130 γρ. βούτυρο LURPAK;130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ;60 γρ. κορν φλάουρ;800 ml γάλα;200 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη;200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA;2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας;
Για το σιρόπι:;200 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη;120 ml νερό;1 ξύλο κανέλας;2 σπόρους κάρδαμο;Χυμό από 1 λεμόνι;
Για τη διακόσμηση:;Κόκκινα φρούτα | ]
Για την κρέμα: Bάζω το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει. Προσθέτω το αλεύρι και το κορν φλάουρ πασπαλιστά και ανακατεύω με το σύρμα για 2-3 λεπτά για να καβουρδιστούν. Προσθέτω το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Ανακατεύω καλά και σκεπάζω με μεμβράνη ώστε να εφάπτετε στην κρέμα. Την αφήνω να κρυώσει. Αφού κρυώσει εντελώς, με το ραβδομπλέντερ «χτυπάω» την κρέμα για να γίνει πιο βελούδινη.;
Για το σιρόπι: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρω και το αφήνω να κρυώσει.;
Για την βάση και την επιφάνεια: Βγάζω το κανταΐφι από τη συσκευασία του, το αφρατεύω με τα χέρια μου και με ένα μαχαίρι το κόβω σε μικρά κομμάτια. Βάζω το βούτυρο σε ένα βαθύ γουόκ να λιώνει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτω το κανταΐφι και καβουρδίζω ανακατεύοντας με 2 πηρούνια, για 10-15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει. Μοιράζω το μισό μείγμα σε 6 ποτήρια και ραντίζω με λίγο από το σιρόπι.;Γεμίζω τα ποτήρια με την κρέμα (όχι μέχρι επάνω), σκορπίζω λίγα κόκκινα φρούτα και καλύπτω με το υπόλοιπο ψημένο κανταΐφι. Ραντίζω με λίγο σιρόπι ακόμα και στολίζω με κόκκινα φρούτα.[/lt_recipe] -->
Όλη η γλύκα σε ένα ποτήρι! Κανταΐφι τραγανό και κρέμα του ονείρου.