Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

κανταΐφι με κρέμα στο ποτήρι

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 1 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 42 λεπτά.
Servings 10
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Όλη η γλύκα σε ένα ποτήρι! Κανταΐφι τραγανό και κρέμα του ονείρου.
Υλικά
    Για την βάση & την επιφάνεια:
    Για την κρέμα:
    Για το σιρόπι:
    Για τη διακόσμηση:
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 500 γρ. φύλλo καταΐφι ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 200 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 130 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 800 ml γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 120 ml νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 σπόρους κάρδαμο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Κόκκινα φρούτα
Οδηγίες
    Για την κρέμα:
  1. blank Bάζω το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει. Προσθέτω το αλεύρι και το κορν φλάουρ πασπαλιστά και ανακατεύω με το σύρμα για 2-3 λεπτά για να καβουρδιστούν. Προσθέτω το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Ανακατεύω καλά και σκεπάζω με μεμβράνη ώστε να εφάπτετε στην κρέμα. Την αφήνω να κρυώσει. Αφού κρυώσει εντελώς, με το ραβδομπλέντερ «χτυπάω» την κρέμα για να γίνει πιο βελούδινη.
  2. Για το σιρόπι:
  3. blank Βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρω και το αφήνω να κρυώσει.
  4. Για την βάση και την επιφάνεια:
  5. blank Βγάζω το κανταΐφι από τη συσκευασία του, το αφρατεύω με τα χέρια μου και με ένα μαχαίρι το κόβω σε μικρά κομμάτια. Βάζω το βούτυρο σε ένα βαθύ γουόκ να λιώνει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτω το κανταΐφι και καβουρδίζω ανακατεύοντας με 2 πηρούνια, για 10-15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει. Μοιράζω το μισό μείγμα σε 6 ποτήρια και ραντίζω με λίγο από το σιρόπι.
  6. blankΓεμίζω τα ποτήρια με την κρέμα (όχι μέχρι επάνω), σκορπίζω λίγα κόκκινα φρούτα και καλύπτω με το υπόλοιπο ψημένο κανταΐφι. Ραντίζω με λίγο σιρόπι ακόμα και στολίζω με κόκκινα φρούτα.
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 10


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: κανταΐφι κρέμα στο ποτήρι

Σας ευχαριστώ!