Καθαρίζω τα καλαμάρια και τα ξεπλένω καλά. Τα αφήνω να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι.
Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά.
Βάζω στο μπλέντερ όλα τα υλικά (μαϊντανό, άνηθο, κρεμμύδι, σκόρδο, μουστάρδα, φρυγανιά, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι) και τα πολτοποιώ καλά, μέχρι να φτιάξω ένα πυκνό μείγμα.
Με ένα κουταλάκι γεμίζω τα καλαμάρια με το μείγμα αυτό και τα αλείφω εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο. Τα αραδιάζω σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνω για 10 λεπτά σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου. Πριν τα βγάλω δοκιμάζω ένα καλαμάρι για να δω αν έχει μαλακώσει και, αν χρειαστεί, ψήνω για λίγα λεπτά ακόμα. Προσέχω ωστόσο να μην τα παραψήσω γιατί θα γίνουν ιδιαίτερα σκληρά και λαστιχωτά.
Σε ένα μπολάκι βάζω το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιών, την πάπρικα, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και χτυπάω καλά με ένα πιρούνι.
Μόλις ψηθούν τα καλαμάρια, τα βάζω σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια τα κόβω σε μέτριες λωρίδες. Τα μεταφέρω σε πιάτα, τα περιχύνω με το λαδολέμονο και σερβίρω. Συνοδεύω με τηγανητές ή βραστές πατάτες.
Σας ευχαριστώ!