Παραδοσιακή και διαχρονική Λιβανέζικη συνταγή που θα βρείτε σε πολλές παραλλαγές. Άλλες φορές με ρεβίθια και άλλες όχι! Το ταχίνι δίνει απίθανη, σουσαμένια γεύση και απαλή υφή.
Prep Time: 5 minsRest Time: 1 minTotal Time: 6 mins
Servings4
Best Season
Suitable throughout the year
Description
Παραδοσιακή και διαχρονική Λιβανέζικη συνταγή που θα βρείτε σε πολλές παραλλαγές. Άλλες φορές με ρεβίθια και άλλες όχι! Το ταχίνι δίνει απίθανη, σουσαμένια γεύση και απαλή υφή.
Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
200 γρ. ρεβίθια
4 φλιτζ. τσαγιού νερό
4 γαρύφαλα
4 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνη
½ φλιτζ. τσαγιού ταχίνι
1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
χυμό από 1 λεμόνι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
Πλένω καλά τα ρεβίθια και τα βάζω σε ένα μπολ με το μετρημένο νερό. Τα αφήνω για 12 ώρες να μουλιάσουν.
Αδειάζω τα ρεβίθια μαζί με το νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτω, τα γαρύφαλα, τα μπαχάρια και τη δάφνη και βράζω για 1½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το υγρό του βρασμού, πετάω τα μπαχάρια και σουρώνω τα ρεβίθια σε σουρωτήρι.
Βάζω τα βρασμένα ρεβίθια στο μούλτι και προσθέτω το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, την κρέμα σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτω το νερό που έχω κρατήσει από το βρασμό των ρεβιθιών και πολτοποιώ καλά.
Σερβίρω το χούμους σε ένα μπολ ραντίζω με το ελαιόλαδο και στολίζω με φέτες ξερού κρεμμυδιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό.