Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

χουμους με ταχινι

χουμους με ταχινι

Παραδοσιακή και διαχρονική Λιβανέζικη συνταγή που θα βρείτε σε πολλές παραλλαγές. Άλλες φορές με ρεβίθια και άλλες όχι! Το ταχίνι δίνει απίθανη, σουσαμένια γεύση και απαλή υφή.

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Courses
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 5 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 6 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Παραδοσιακή και διαχρονική Λιβανέζικη συνταγή που θα βρείτε σε πολλές παραλλαγές. Άλλες φορές με ρεβίθια και άλλες όχι! Το ταχίνι δίνει απίθανη, σουσαμένια γεύση και απαλή υφή.
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 200 γρ. ρεβίθια
  • 4 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 4 γαρύφαλα
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ταχίνι
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΠλένω καλά τα ρεβίθια και τα βάζω σε ένα μπολ με το μετρημένο νερό. Τα αφήνω για 12 ώρες να μουλιάσουν.
  2. blankΑδειάζω τα ρεβίθια μαζί με το νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτω, τα γαρύφαλα, τα μπαχάρια και τη δάφνη και βράζω για 1½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το υγρό του βρασμού, πετάω τα μπαχάρια και σουρώνω τα ρεβίθια σε σουρωτήρι.
  3. blankΒάζω τα βρασμένα ρεβίθια στο μούλτι και προσθέτω το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, την κρέμα σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτω το νερό που έχω κρατήσει από το βρασμό των ρεβιθιών και πολτοποιώ καλά.
  4. blankΣερβίρω το χούμους σε ένα μπολ ραντίζω με το ελαιόλαδο και στολίζω με φέτες ξερού κρεμμυδιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Keywords: χουμους ταχινι

Σας ευχαριστώ!