Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Hot dogs με λουκάνικα Τζουμαγιάς και σπιτική μαγιονέζα

Hot dogs με λουκάνικα Τζουμαγιάς και σπιτική μαγιονέζα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 12
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 12 λουκάνικα Τζουμαγιάς
  • 12 μακριά ψωμάκια για hot dog
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κέτσαπ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μουστάρδα απαλή
  • Για την μαγιονέζα
  • 4 ωμοί κρόκοι, απαραιτήτως από βιολογικά αυγά και μάλιστα ημέρας
  • 2 κουτ. σούπας καλής ποιότητας ξίδι από λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 2 φλιτζ. τσαγιού καλής ποιότητας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για την μαγιονέζα
  1. Σε ένα μπολ ρίχνω τους κρόκους, το ξίδι και τη μουστάρδα και τα χτυπάω με το μίξερ χειρός, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά και, σταδιακά, σε μεγαλύτερη ταχύτητα, μέχρι να φτιάξω τελείως ομοιογενές μείγμα. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ αρχίζω να ρίχνω το ελαιόλαδο σε πολύ αργή ροή, χτυπώντας ασταμάτητα.

  2. Σταδιακά, το μείγμα γίνεται ολοένα και πιο αφράτο, κρεμώδες και ανοιχτόχρωμο, μέχρι που στο τέλος, όταν πια θα έχω ρίξει όλο το ελαιόλαδο, η μαγιονέζα μου θα είναι πολύ αφράτη και βελούδινη. Αν γίνει πιο σφιχτή, ρίχνω μερικές σταγόνες νερό. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι.

  3. Για τα hot dogs
  4. Ζεσταίνω σε πολύ δυνατή θερμοκρασία ένα τηγάνι με ραβδώσεις. Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο τα λουκάνικα τζουμαγιάς και τα ψήνω, γυρίζοντάς τα τακτικά μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές. Κόβω τα λουκάνικα στη μέση.

  5. Κόβω τα ψωμάκια στη μέση και αλείφω την μία πλευρά με κέτσαπ και την άλλη με μουστάρδα. Βάζω στο κέντρο, μισό ψημένο λουκάνικο και απλώνω μία κουταλιά σπιτική μαγιονέζα.
    Σερβίρω αμέσως.

Keywords: hot dogs λουκανικα τζουμαγιας σπιτικη μαγιονεζα

Σας ευχαριστώ!