Print Options:

Hachis Parmentier με πουρέ γλυκοπατάτας

Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 50 50 mins Cook Time: 45 45 mins Total Time: 1 hr 35 mins
Cooking Temp 200  °C
Servings 6
Υλικά
    Για τον πουρέ
  • 1 κιλό γλυκοπατάτες
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τον κιμά
  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τον πουρέ
  1. Βάζω τις γλυκοπατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και τις βράζω για 40 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους) μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζω από το νερό και μόλις μπορέσω να τις πιάσω, τις ξεφλουδίζω και τις βάζω σε ένα μπολ. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και πολτοποιώ με το πρες πουρέ. Αφήνω τον πουρέ στην άκρη.

  2. Για τον κιμά
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλάτιζω και σοτάρω για 3 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μοσχομυρίσει ρίχνω τα ντοματάκια και τον πελτέ. Ανακατεύω και ρίχνω τον κιμά και πασπαλίζω με το αλεύρι. Ανακατεύω και μαγειρεύω για 4-5 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τη ρίγανη, τους κρόκους, τη μοτσαρέλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.

  4. Για τη συναρμολόγηση
  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνω καλά τσέρκι 22 εκ. ή ένα ταψάκι 20x20 εκ. Απλώνω τη μισή ποσότητα του πουρέ και ισιώνω με ένα κουτάλι. Αδειάζω το μείγμα του κιμά και καλύπτω με τον υπόλοιπο πουρέ. Ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά.
    Βγάζω από το φούρνο και αφήνω το φαγητό να σταθεί για 20 λεπτά πριν το σερβίρω.

Keywords: hachis parmentier, γλυκοπατάτα, πουρές, κιμάς μοσχαρίσιος, μοτσαρέλα, κρέμα γάλακτος,

Σας ευχαριστώ!