20΄ | 1½ ώρα | 4 - 6 μερίδες | - | [printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Κεφαλονιά! | |
Υλικά | Εκτέλεση |
Για το γύρο
|
Βάζω σε ένα μούλτι τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο. Τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω σε επιφάνεια κοπής ένα αντικολλητικό χαρτί και πάνω σε αυτό απλώνω τις λεπτές φέτες χοιρινού (μπούτι και πανσέτα) και τις αλείφω με τη σάλτσα. Βάζω τη μια φέτα πάνω στην άλλη και τυλίγω σε ρολό με τη βοήθεια του χαρτιού. Δένω σφιχτά το ρολό με σπάγγο μαγειρικής. Βάζω το ρολό στο φούρνο και ψήνω για 1½ ώρα. Όταν το ρολό είναι έτοιμο το αποσύρω από το φούρνο, το ξετυλίγω από το χαρτί και το κόβω με ηλεκτρικό μαχαίρι ή με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες. |
Βάζω σε ένα μούλτι τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.
Μεταφέρω το μίγμα σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C
Στρώνω σε επιφάνεια κοπής ένα αντικολλητικό χαρτί.
Πάνω σε αυτό απλώνω τις λεπτές φέτες χοιρινού (μπούτι και πανσέτα) και τις αλείφω με τη σάλτσα.
Βάζω τη μια φέτα πάνω στην άλλη και τυλίγω σε ρολό με τη βοήθεια του χαρτιού.
Δένω σφιχτά το ρολό με σπάγγο μαγειρικής.
Βάζω το ρολό στο φούρνο και ψήνω για 1½ ώρα.
Όταν το ρολό είναι έτοιμο το αποσύρω από το φούρνο, το ξετυλίγω από το χαρτί και το κόβω με ηλεκτρικό μαχαίρι ή με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.
Σας ευχαριστώ!