Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Χοιρινός γύρος με σκορδοπίπερο στο φούρνο

γύρος χοιρινός στο φούρνο
<!--
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 1½ ώρα  4 - 6 μερίδες - [printfriendly]
 
Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Κεφαλονιά!
Υλικά Εκτέλεση
Για το γύρο
  • 400 γρ. πανσέτες λεπτοκομμένες
  • 400 γρ. μπούτι χοιρινό σε λεπτές φέτες
Για τη σάλτσα
  • 2 κρεμμύδια, καθαρισμένα
  • 1 κουτ.σούπας σκορδοπίπερο (θα το βρείτε στα μπαχαράδικα της Ευριπίδου)
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
  • αλάτι
Βάζω σε ένα μούλτι τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο. Τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω σε επιφάνεια κοπής ένα αντικολλητικό χαρτί και πάνω σε αυτό απλώνω τις λεπτές φέτες χοιρινού (μπούτι και πανσέτα) και τις  αλείφω με τη σάλτσα. Βάζω τη μια φέτα πάνω στην άλλη και τυλίγω σε ρολό με τη βοήθεια του χαρτιού. Δένω σφιχτά το ρολό με σπάγγο μαγειρικής. Βάζω το ρολό στο φούρνο και ψήνω για 1½ ώρα. Όταν το ρολό είναι έτοιμο το αποσύρω από το φούρνο, το ξετυλίγω από το χαρτί και το κόβω με ηλεκτρικό μαχαίρι ή με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.
--> Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Κεφαλονιά!
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Courses
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 90 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 51 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Για τον πεντανόστιμο αυτό γύρο θα χρειαστούμε
    Για το γύρο
  • 400 γραμμάρια πανσέτες λεπτοκομμένες
  • 400 γραμμάρια μπούτι χοιρινό σε λεπτές φέτες
  • Για τη σάλτσα
  • 2 κρεμμύδια, καθαρισμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας σκορδοπίπερο (σε κάποια μέρη, όπως τα παραδοσιακά μπαχαράδικα της Ευριπίδου θα βρείτε έτοιμο σκορδοπίπερο)
  • 1 κουταλιά του τσαγιού πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 Ψιλές σταγόνες ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του τσαγιού ρίγανη (ξερή)
  • 1 κουταλιά του τσαγιού θυμάρι (ξερό)
Εκτέλεση
  1. Βάζω σε ένα μούλτι τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. 

  2. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. 

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  4. Στρώνω σε επιφάνεια κοπής ένα αντικολλητικό χαρτί. 

  5. Πάνω σε αυτό απλώνω τις λεπτές φέτες χοιρινού (μπούτι και πανσέτα) και τις  αλείφω με τη σάλτσα. 

  6. Βάζω τη μια φέτα πάνω στην άλλη και τυλίγω σε ρολό με τη βοήθεια του χαρτιού. 

  7. Δένω σφιχτά το ρολό με σπάγγο μαγειρικής.

  8. Βάζω το ρολό στο φούρνο και ψήνω για 1½ ώρα. 

  9. Όταν το ρολό είναι έτοιμο το αποσύρω από το φούρνο, το ξετυλίγω από το χαρτί και το κόβω με ηλεκτρικό μαχαίρι ή με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.

Keywords: γύρος, σπιτικός, στο φούρνο, χοιρινός

Σας ευχαριστώ!