Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Γουακαμόλε με κάπαρη και μπαστουνάκια λαχανικών

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Total Time: 20 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 2 μεγάλα και ώριμα αβοκάντο
  • χυμός από 1 λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη, μουσκεμένη για να ξαρμυρίσει, καλά στραγγισμένη
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • λίγο αλάτι
  • 1 μέτρια, ώριμη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκος κόλιανδρος (σε καλά μανάβικα και φυτώρια) ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
  1. Ξεφλουδίζω τα αβοκάντο, αφαιρώ τα κουκούτσια και κόβω τη σάρκα τους σε μέτρια κομμάτια. Τα πολτοποιώ στο μπλέντερ και προσθέτω αμέσως το χυμό του λεμονιού, για να μην μαυρίσει. Προσθέτω το γιαούρτι, την κάππαρη, το ελαιόλαδο, την πιπερίτσα τσίλι και λίγο αλάτι και συνεχίζω να πολτοποιώ τα υλικά, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα λείο και ομοιογενές.

  2. Μεταφέρω τον πολτό σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτω την ντομάτα, το κόλιανδρο (ή το μαϊντανό) και το κρεμμύδι, ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι και σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη.
    Βάζω το μπολ στο ψυγείο, μέχρι τη ώρα του σερβιρίσματος.

Note

Το γουακαμόλε αυτό σερβίρεται τέλεια με τσιπς τορτίγιας που φτιάχνω ως εξής: Κόβω 3 τορτίγιες μεγάλου μεγέθους σε 8 τρίγωνα κομμάτια (δηλαδή πρώτα στη μέση και μετά κάθε ημικύκλιο σε 4 κομμάτια). Τα βάζω σε ένα ταψάκι, τα περιχύνω με 3 κουταλιές ελαιόλαδο, πασπαλίζω με πιπέρι και πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη. Ανακατεύω καλά τα κομμάτια και τα στους 180º C, σε προθερμασμένο φούρνο, για 7 - 8 λεπτά.
Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν. Τα σερβίρω με το γουακαμόλε.

Keywords: γουακαμόλε με κάπαρη,μπαστουνάκια λαχανικών

Σας ευχαριστώ!