Ξεφλουδίζω τα αβοκάντο, αφαιρώ τα κουκούτσια και κόβω τη σάρκα τους σε μέτρια κομμάτια. Τα πολτοποιώ στο μπλέντερ και προσθέτω αμέσως το χυμό του λεμονιού, για να μην μαυρίσει. Προσθέτω το γιαούρτι, την κάππαρη, το ελαιόλαδο, την πιπερίτσα τσίλι και λίγο αλάτι και συνεχίζω να πολτοποιώ τα υλικά, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα λείο και ομοιογενές.
Μεταφέρω τον πολτό σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτω την ντομάτα, το κόλιανδρο (ή το μαϊντανό) και το κρεμμύδι, ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι και σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη.
Βάζω το μπολ στο ψυγείο, μέχρι τη ώρα του σερβιρίσματος.
Το γουακαμόλε αυτό σερβίρεται τέλεια με τσιπς τορτίγιας που φτιάχνω ως εξής: Κόβω 3 τορτίγιες μεγάλου μεγέθους σε 8 τρίγωνα κομμάτια (δηλαδή πρώτα στη μέση και μετά κάθε ημικύκλιο σε 4 κομμάτια). Τα βάζω σε ένα ταψάκι, τα περιχύνω με 3 κουταλιές ελαιόλαδο, πασπαλίζω με πιπέρι και πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη. Ανακατεύω καλά τα κομμάτια και τα στους 180º C, σε προθερμασμένο φούρνο, για 7 - 8 λεπτά.
Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν. Τα σερβίρω με το γουακαμόλε.
Σας ευχαριστώ!