Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνω τη ζάχαρη με το νερό και βράζω για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός). Προσθέτω το χυμό λεμονιού και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Βάζω λίγο λίγο το καρπούζι σε ένα μπλέντερ και πολτοποιώ καλά. Ρίχνω τον πολτό σε ένα μπολ. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με όλο το καρπούζι.
Ρίχνω στο μπολ με τον πολτό του καρπουζιού, το κρύο σιρόπι και το σιρόπι τριαντάφυλλο και ανακατεύω πολύ καλά.
Ρίχνω το μείγμα σε ένα σκεύος (κατά προτίμηση μεταλλικό) και βάζω την γρανίτα στο ψυγείο. Μετά από 1½ ώρα βγάζω τη γρανίτα από το ψυγείο και με ένα πηρούνι «ξύνω» για να γίνει το μίγμα «ψιχουλιαστό».
Ξαναβάζω τη γρανίτα στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.
Σερβίρω σε μπολ ή χωνάκι και αν θέλω ραντίζω με λίγο έξτρα σιρόπι τριαντάφυλλο.
Σας ευχαριστώ!