Πλένω καλά τις πατάτες χωρίς να αφαιρέσω τη φλούδα τους και τις στεγνώνω με χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζω βαθιά τις πατάτες σε 6-7 σημεία χωρίς να τις κόψω εντελώς. Πλένω τις πιπεριές και τις κόβω σε ροδέλες και κατόπιν σε μισοφέγγαρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το μέλι, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το ξερό θυμάρι, τη σκόνη σκόρδο, θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Βάζω τις πατάτες σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και «στριμώχνω» σε κάθε χαρακιά από ½ κομμάτι πιπεριάς. Αλείφω με το μείγμα του μελιού και σκορπίζω την φρέσκια ρίγανη. Κόβω το κεφάλι σκόρδο στη μέση και το τοποθετώ ανάμεσα στις πατάτες. Σκεπάζω με άλλο ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά.
Αφαιρώ το επάνω αντικολλητικό χαρτί, ανεβάζω την θερμοκρασία τους 200°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρω τις πατάτες σαν ορεκτικό με γιαούρτι αρωματισμένο με μυρωδικά ή πικάντικη σάλτσα ντομάτας.
Σας ευχαριστώ!