Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Γλυκοπατατοσαλάτα με ρόδι και ελιές και κρέμα μαγιονέζα-μουστάρδα

γλυκοπατατοσαλατα με ροδι και ελιες και κρεμα μαγιονεζα-μουσταρδα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Courses
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 3 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες κομμένες σε μέτριους κύβους
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κλωναράκια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, κομμένες στη μέση
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σπόρους ροδιού
  • 100 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
  • 2-3 κλαράκια ρίγανη φρέσκια
  • 2-3 κλαράκια θυμάρι φρέσκο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την κρέμα
  • 100 γρ. μαγιονέζα Condito
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν, Condito
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για την πατατοσαλάτα
  1. Βάζω τους κύβους από τις γλυκοπατάτες σε κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό και τους βράζω για 8-10 λεπτά. Τους σουρώνω και προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.

  2. Ρίχνω τους κύβους σε ένα ταψάκι, ραντίζω με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω και σκορπίζω τη ρίγανη και το θυμάρι. Ψήνω για 20 λεπτά.

  3. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύω τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το μέλι, το ξύδι, την πάπρικα και αρκετό πιπέρι. Ρίχνω τις πατάτες και προσθέτω το σέλερι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τη φέτα. Ανακατεύω καλά.
    Σερβίρω σκορπίζοντας τις ελιές και τους σπόρους ροδιού.

Keywords: γλυκοπατατοστα ροδι ελιες κρεμα μαγιονεζα-μουσταρδα

Σας ευχαριστώ!