Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Γλύκισμα με αχλάδια, σοκολάτα και τραγανή επικάλυψη

Γλύκισμα με αχλάδια, σοκολάτα και τραγανή επικάλυψη
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 6 ώριμα αχλάδια
  • 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
  • 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει, αλλά να μην κάψει. Το αφήνω να κρυώσει και να γίνει χλιαρό.

  2. Ξεφλουδίζω τα αχλάδια, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια. Κόβω τη σάρκα τους σε μικρά κυβάκια σαν ζάρια, τα ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω η σκόνη βανίλιας. Ανακατεύω καλά.

  3. Αδειάζω τα αχλάδια σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο ταψάκι με διάμετρο 20 εκ. και τα απλώνω ομοιόμορφα. Από πάνω σκορπίζω την τριμμένη κουβερτούρα.

  4. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και το λιωμένο και χλιαρό βούτυρο. Ανακατεύω το μείγμα με τα δάχτυλά μου μέχρι να γίνει σαν χοντρά τρίμματα. Σκορπίζω αυτό το μείγμα στο ταψάκι, πάνω από τη σοκολάτα.

  5. Ψήνω το γλύκισμα για 35 - 40 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει και να γίνει τραγανή και τα αχλάδια να μαλακώσουν. Το σερβίρω χλιαρό.

Keywords: γλύκισμα με αχλάδια

Σας ευχαριστώ!