Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Γλυκάκι της στιγμής με περισσεύματα από μελομακάρονα

Γλυκάκι της στιγμής με περισσεύματα από μελομακάρονα

Μην μείνετε στα μελομακάρονα! Το γλυκάκι αυτό το ετοιμάζω και με διάφορα μπισκότα που έχουν περισσέψει, καθώς και με… πρώην αφράτα κουλουράκια που μπαγιάτεψαν και ξεράθηκαν.

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Rest Time: 30 λεπ Total Time: 45 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • περίπου 400 γρ. μελομακάρονα, θρυμματισμένα με τα χέρια μου
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σιρόπι από γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή κεράσι
  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ
  • γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο, μαζί με λίγο από το σιρόπι τους, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση/Instructions
  1. Χτυπάω το ανθότυρο με την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει

  2. Προσθέτω την άχνη και συνεχίζω το χτύπημα, σε υψηλότερη ταχύτητα για λίγο ακόμη, μέχρι το μείγμα να γίνει μια κρέμα φουσκωτή και αφράτη

  3. Βάζω την κρέμα στο ψυγείο, σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να σφίξει

  4. Βάζω τα θρυμματισμένα μελομακάρονα σε ένα μπολ, τα ραντίζω με το σιρόπι από το γλυκό κουταλιού και το κονιάκ και ανακατεύω προσεκτικά με ένα κουτάλι

  5. Μοιράζω τα μουσκεμένα μελομακάρονα σε 4 – 6 ψηλά γυάλινα ποτήρια, αφήνοντας μια μικρή ποσότητα κατά μέρος, για τη διακόσμηση

  6. Συμπληρώνω με την κρέμα, με την οποία γεμίζω τα ποτήρια μέχρι επάνω

  7. Πασπαλίζω με τα θρυμματισμένα μελομακάρονα που άφησα κατά μέρος

  8. Προσθέτω λίγο γλυκό του κουταλιού κεράσι ή βύσσινο, μαζί με λίγο από το σιροπάκι τους, και σερβίρω αμέσως

Keywords: γλυκάκι της στιγμής με περισσεύματα από μελομακάρονα

Σας ευχαριστώ!