Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Βάζω 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα (πλασοτέ) που να μπορεί να μπει και στο φούρνο, και το ζεσταίνω καλά σε δυνατή φωτιά. Εναλλακτικά κάνω όλη την προεργασία σε ένα φαρδύ τηγάνι και μετά αδειάζω το φαγητό σε γάστρα με καπάκι.
Ρίχνω τα ντοματίνια και τα τηγανίζω για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Πασπαλίζω με τη ζάχαρη και μόλις καραμελώσουν τα αδειάζω σε ένα μπολ και τα αφήνω στην άκρη.
Σκουπίζω την κατσαρόλα με λίγο χαρτί κουζίνα και την επαναφέρω στη φωτιά. Ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτω τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το κριθαράκι και το καβουρδίζω για 3-4 λεπτά μαζί με τα κρεμμύδια. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω τον πελτέ, το ταχίνι, τη δάφνη και το ζωμό. Ανακατεύω για 2-3 λεπτά συνεχώς, για να μην κολλήσει το κριθαράκι. Προσθέτω τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνω και σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι της.
Βάζω το φαγητό στο φούρνο και ψήνω για 30-35 λεπτά μέχρι να μελώσει.
Βγάζω την κατσαρόλα από τον φούρνο και σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σας ευχαριστώ!