Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Γιουβέτσι με καραμελωμένα ντοματίνια και ταχίνι

Γιουβέτσι με καραμελωμένα ντοματίνια και ταχίνι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 35 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 300 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό μέρος
  • 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. κρασί λευκό
  • 600 ml ζωμό λαχανικών
  • 3 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 2 φύλλα δάφνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Βάζω 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα (πλασοτέ) που να μπορεί να μπει και στο φούρνο, και το ζεσταίνω καλά σε δυνατή φωτιά. Εναλλακτικά κάνω όλη την προεργασία σε ένα φαρδύ τηγάνι και μετά αδειάζω το φαγητό σε γάστρα με καπάκι.

  2. Ρίχνω τα ντοματίνια και τα τηγανίζω για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Πασπαλίζω με τη ζάχαρη και μόλις καραμελώσουν τα αδειάζω σε ένα μπολ και τα αφήνω στην άκρη.

  3. Σκουπίζω την κατσαρόλα με λίγο χαρτί κουζίνα και την επαναφέρω στη φωτιά. Ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτω τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το κριθαράκι και το καβουρδίζω για 3-4 λεπτά μαζί με τα κρεμμύδια. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω τον πελτέ, το ταχίνι, τη δάφνη και το ζωμό. Ανακατεύω για 2-3 λεπτά συνεχώς, για να μην κολλήσει το κριθαράκι. Προσθέτω τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνω και σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι της.

  4. Βάζω το φαγητό στο φούρνο και ψήνω για 30-35 λεπτά μέχρι να μελώσει.
    Βγάζω την κατσαρόλα από τον φούρνο και σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Keywords: γιουβετσι καραμελωμενα ντοματινια ταχινι

Σας ευχαριστώ!