Βάζω το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένω σε τρεχούμενο νερό. Το αφήνω να στραγγίξει καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα δύο είδη κιμά και τα ζυμώνω καλά με τα χέρια μας, για να αναμειχθούν. Προσθέτω το στραγγισμένο ρύζι, το κρεμμύδι, το γάλα, τα αυγά, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνω καλά με τα χέρια μου για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να φτιάξω ένα ομοιογενές μείγμα.
Πλάθω γιουβαρλάκια, στο μέγεθος καρυδιού, τα αλευρώνω, και τα αφήνω σε μια πιατέλα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα καρότα για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτω τα κομμένα ντοματάκια με το χυμό τους, το ζωμό (ή το νερό), τα γαρίφαλα, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη και ανακατεύω. Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 15 λεπτά.
Χαμηλώνω κι άλλο τη φωτιά ώστε το υγρό μόλις που να ανακινείται μέσα στην κατσαρόλα και βάζω προσεκτικά τα γιουβαρλάκια, το ένα δίπλα στο άλλο, σε δύο στρώσεις. Μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 30 λεπτά. Το υγρό πρέπει μόλις που να ανακινείται για να μην διαλυθούν τα γιουβαρλάκια.
Τα σερβίρω με τη σάλτσα τους και συνοδεύω με πατάτες τηγανητές.
Σας ευχαριστώ!