Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το γλυκάνισο, το μαραθόσπορο, τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες και τα καβουρδίζω για 2-3 λεπτά. Πιέζω με ένα πρες πουρέ για να βγάλουν όλα τα ζουμάκια τους. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω 1½ λίτρο νερό και αφήνω το ζωμό να βράσει για 10 λεπτά.
Σε ένα βαθύ γουόκ βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Πασπαλίζω τον γλυκάνισο και τον μαραθόσπορο και προσθέτω τον πελτέ. Καβουρδίζω για 1 λεπτό και προσθέτω το φινόκιο, και τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνω και σβήνω με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω τις ντομάτες και το τζίντζερ. Προσθέτω το ζωμό και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά.
Ρίχνω τις πένες στο γουόκ, ανακατεύω και αφήνω να μαγειρευτούν για 8-10 λεπτά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω ελάχιστο ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίζω με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίχνω τις γαρίδες. Σοτάρω για 2-3 λεπτά και σβήνω με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αποσύρω από τη φωτιά.
Σερβίρω τις πένες σε μεγάλη πιατέλα, στολίζω τις γαρίδες ολόγυρα και πασπαλίζω με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Σας ευχαριστώ!