Print Options:

Γαριδομακαρονάδα με πενάκι λαχανικών

Γαριδομακαρονάδα με πενάκι λαχανικών
Cooking Method
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 20 mins Total Time: 35 mins
Servings 4
Υλικά
    Για τη γαριδομακαρονάδα
  • 500 γρ. πενάκι λαχανικών, ΗΛΙΟΣ
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 φινόκιο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 40 ml ούζο
  • 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο, σπόρους
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο, σπόρους
  • φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τις γαρίδες
  • 10-12 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες (κρατάω τα κεφάλια και τα κελύφη)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • Χοντροτριμμένο πιπέρι
  • 30 ml ούζο
  • αλάτι
  • Για τον ζωμό
  • Τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο, σπόρους
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο, σπόρους
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1½ λίτρο νερό
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τον ζωμό
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το γλυκάνισο, το μαραθόσπορο, τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες και τα καβουρδίζω για 2-3 λεπτά. Πιέζω με ένα πρες πουρέ για να βγάλουν όλα τα ζουμάκια τους. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω 1½ λίτρο νερό και αφήνω το ζωμό να βράσει για 10 λεπτά.

  2. Για την γαριδομακαρονάδα
  3. Σε ένα βαθύ γουόκ βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Πασπαλίζω τον γλυκάνισο και τον μαραθόσπορο και προσθέτω τον πελτέ. Καβουρδίζω για 1 λεπτό και προσθέτω το φινόκιο, και τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνω και σβήνω με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω τις ντομάτες και το τζίντζερ.  Προσθέτω το ζωμό και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά.
    Ρίχνω τις πένες στο γουόκ, ανακατεύω και αφήνω να μαγειρευτούν για 8-10 λεπτά.

  4. Για τις γαρίδες
  5. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω ελάχιστο ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίζω με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίχνω τις γαρίδες. Σοτάρω για 2-3 λεπτά και σβήνω με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αποσύρω από τη φωτιά.

  6. Για το σερβίρισμα
  7. Γαριδομακαρονάδα με πενάκι λαχανικών

    Σερβίρω τις πένες σε μεγάλη πιατέλα, στολίζω τις γαρίδες ολόγυρα και πασπαλίζω με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Σας ευχαριστώ!