Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Γαριδολαζανάκι με πικάντικη σάλτσα

Γαριδολαζανάκι με πικάντικη σάλτσα
Αξιολογήσεις 5 από 2 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. λαζανάκι ΗΛΙΟΣ
  • 12 μεγάλες γαρίδες
  • 2 μεγάλα καρότα, κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1 φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 50 ml ούζο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 3 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη
  • 3 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη
  • 3 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 3 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο, σκόνη
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζω τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη και τα κρατάω χωριστά από το ψαχνό. Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό στη φωτιά, αλατίζω γενναιόδωρα και αφήνω το νερό να πάρει βράση.

  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζω τα 50 ml ελαιόλαδο να ζεσταθεί και πασπαλίζω από 1 κουταλάκι μπαχαρικά (κόλιανδρο, τζίντζερ, πάπρικα, μαραθόσπορο). Ρίχνω τα κρατημένα κεφάλια και κελύφη και τα σοτάρω 1-2 λεπτά ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω 1 κουτάλα της σούπας από το αλατισμένο νερό που βράζει. Πιέζω με το πρες πουρέ για να βγάλω όλη τη νοστιμιά από τα κεφάλια και βράζω για 10 λεπτά. Σουρώνω το ζωμό σε μια καθαρή κατσαρόλα και κρατάω στην άκρη.

  3. Επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνω άλλα 50 ml ελαιόλαδο. Πασπαλίζω με ακόμη μια δόση μπαχαρικά και προσθέτω τις γαρίδες. Αλατοπιπερώνω, σβήνω με το ούζο και φλαμπάρω ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αδειάζω τις γαρίδες μαζί με τα ζουμάκια τους σε ένα μπολ.

  4. Ρίχνω το λαζανάκι στην κατσαρόλα με το αλατισμένο νερό να βράσει για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που προτείνει η συσκευασία.

Keywords: γαριδολαζανάκι με πικάντικη σάλτσα

Σας ευχαριστώ!