Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Γαριδοφλογέρες με ανθότυρο

Γαριδοφλογέρες με ανθότυρο
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 4 φύλλα παραδοσιακό για πίτες κομμένα σε τετράγωνα κομμάτια 10 x 10 εκατοστά
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τη γέμιση
  • 500 γρ. μικρές γαριδούλες κατεψυγμένες καθαρισμένες και ζεματισμένες
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • ½ φλιτζ. άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύω τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύω καλά. Αν δω ότι η γέμιση είναι υγρή μπορώ να προσθέσω λίγη φρυγανιά τριμμένη ή λίγη αμυγδαλόπουδρα.

  2. Απλώνω σε κάθε κομμάτι ζύμης κατά μήκος , μία κουταλιά της σούπας μείγμα. Γυρίζω τις άκρες να ασφαλίσω τη γέμιση και τυλίγω τα πιτάκια σε σχήμα φλογέρας.

  3. Τα τοποθετώ σε πιάτο, τα σκεπάζω με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει η γέμιση.

  4. Βάζω αρκετό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα και μόλις ζεσταθεί τα τηγανίζω σε μικρές δόσεις για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρω αμέσως ζεστά.

Keywords: γαριδοφλογερες με ανθοτυρο

Σας ευχαριστώ!