Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Γαρίδες σαγανάκι με φινόκιο και φέτα

Γαρίδες σαγανάκι με φινόκιο και φέτα
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 6 λεπ Rest Time: 30 λεπ Total Time: 51 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 20 μέτριες γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Eptaechos Olympia
  • 100 ml ούζο
  • 1 κουτ. σούπας βιολογικό θυμαρίσιο μέλι, Melira
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους, τριμμένους
  • 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
  • 1 φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. φέτα σκληρή σε μικρούς κύβους
  • ½ ματσάκι άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα φαρδύ μπολ ρίχνω το ούζο, το μέλι, το μισό ελαιόλαδο και το μαραθόσπορο. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι, μέχρι το μέλι να διαλυθεί.

  2. Πλένω, σκουπίζω τις γαρίδες και τις καθαρίζω από τα κελύφη και τα κεφάλια. Με τη μύτη ενός μικρού μαχαιριού (ή με μια οδοντογλυφίδα) τραβάω προσεκτικά και αφαιρώ το εντεράκι τους. Τις βάζω στο μπολ με τη μαρινάδα, ανακατεύω με τα χέρια μου για να βραχούν καλά και τις αφήνω για 30 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου.

  3. Γαρίδες σαγανάκι με φινόκιο και φέτα

    Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα) ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω το φινόκιο, αλατίζω και σοτάρω για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνω τις γαρίδες μαζί με την μαρινάδα τους και ανακινώ το τηγάνι μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ από το ούζο. Προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω για 5-6 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες και να σωθούν τα υγρά τους. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την φέτα και τον άνηθο.
    Σερβίρω με φρυγανισμένο ψωμί και ουζάκι.

Keywords: γαρίδες, σαγανάκι, ούζο, φετα, φινόκιο,

Σας ευχαριστώ!