Print Options:

Γαρδουμπάκια λεμονάτα με φινόκιο

Γαρδουμπάκια λεμονάτα με φινόκιο
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 1 hr Total Time: 1 hr 15 mins
Servings 4
Υλικά
  • 1.200-1.300 γρ. γαρδουμπάκια*, Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου
  • 1 φινόκιο, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο (πικάντικο ή γλυκό)
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 200 ml καυτό ζωμό κότας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • Φρέσκια ρίγανη
  • μπούκοβο
Εκτέλεση
  1. Βάζω σε μια κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Βάζω λίγα λίγα τα γαρδουμπάκια και τα σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα μεταφέρω σε ένα πιάτο και τα αφήνω στην άκρη.

  2. Ρίχνω το φινόκιο και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 3-5 λεπτά. Προσθέτω το κρασί και 1 λεπτό μετά ρίχνω τη μουστάρδα. Ανακατεύω και επαναφέρω τα γαρδουμπάκια στην κατσαρόλα. Προσθέτω την ξερή ρίγανη, το μπούκοβο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω για 1 ώρα.

  3. Γαρδουμπάκια λεμονάτα με φινόκιο

    Ξεσκεπάζω την κατσαρόλα και προσθέτω το χυμό λεμονιού. Αφήνω να πάρει 1-2 βράσεις και αποσύρω από τη φωτιά.
    Σερβίρω με φρέσκια ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού και λίγο έξτρα μπούκοβο.

Note

*Αν έχετε χρόνο και διάθεση, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας γαρδουμπάκια. Δείτε τη διαδικασία εδώ.

Keywords: γαρδουμπάκια, φινόκιο, λεμόνι, μουστάρδα, πασχαλινό, μεζές,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/gardoubakia-lemonata-me-finokio/

Σας ευχαριστώ!