Βάζω σε μια κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Βάζω λίγα λίγα τα γαρδουμπάκια και τα σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα μεταφέρω σε ένα πιάτο και τα αφήνω στην άκρη.
Ρίχνω το φινόκιο και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 3-5 λεπτά. Προσθέτω το κρασί και 1 λεπτό μετά ρίχνω τη μουστάρδα. Ανακατεύω και επαναφέρω τα γαρδουμπάκια στην κατσαρόλα. Προσθέτω την ξερή ρίγανη, το μπούκοβο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω για 1 ώρα.
Ξεσκεπάζω την κατσαρόλα και προσθέτω το χυμό λεμονιού. Αφήνω να πάρει 1-2 βράσεις και αποσύρω από τη φωτιά.
Σερβίρω με φρέσκια ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού και λίγο έξτρα μπούκοβο.
*Αν έχετε χρόνο και διάθεση, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας γαρδουμπάκια. Δείτε τη διαδικασία εδώ.
Σας ευχαριστώ!