Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Galette με βανίλιες και κρέμα φυστικιού

Galette με βανίλιες και κρέμα φυστικιού
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα 5 λεπτά.
Servings 4
Best Season Καλοκαίρι
Υλικά
  • 8 φύλλα κρούστας
  • 125 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 6 βανίλιες, κομμένες σε φετάκια
  • 50 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο
  • 4-5 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • Φυστίκια Αιγίνης χοντροτριμμένα, για το ψήσιμο και το σερβίρισμα
  • Για την κρέμα
  • 500 ml γάλα
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 80 γρ. φυστίκια Αιγίνης, τριμμένα σκόνη
Εκτέλεση
    Για την κρέμα
  1. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και τη μισή ζάχαρη και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω το αυγό, τον κρόκο, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνω σε αργή ροή το καυτό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα και μόλις ενωθούν όλα τα υλικά αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα. Βάζω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τη βανίλια και τα φυστίκια και ανακατεύω. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνω στην άκρη.

  3. Για την galette
  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λιώνω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Βουτυρώνω και πασπαλίζω με ζάχαρη, 6 φύλλα κρούστας και τα στρώνω το ένα πάνω στο άλλο. Βάζω στο κέντρο των φύλλο ένα μεγάλο δίσκο ή μεγάλο πιάτο και με ένα μαχαίρι κόβω ένα κύκλο. Βουτυρώνω τα δύο φύλλα και τα τυλίγω σε μακρύ ρολό. Κόβω το ρολό σε λεπτά φετάκια και τα αφήνω στην άκρη.

  5. Βάζω το στρογγυλό φύλλο σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζω στο κέντρο την κρέμα. Τοποθετώ τα λεπτά ρολάκια φύλλων γύρω από την κρέμα και στρώνω τις βανίλιες. Πασπαλίζω με λίγο χοντροτριμμένο φυστίκι και το θυμάρι και γυρίζω τις άκρες του κύκλο προς τα μέσα. Αλείφω με βούτυρο και ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά.

  6. Αποσύρω την galette από το φούρνο και αλείφω με μαρμελάδα ροδάκινο. Πασπαλίζω με λίγα φυστίκια ακόμη και την αφήνω για 10-15 λεπτά πριν την σερβίρω.

Keywords: galette βανίλιες κρέμα φυστικιού

Σας ευχαριστώ!