Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Γαλέος στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα

Γαλέος στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 40 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας (ή 3 μεγάλες και ώριμες τριμμένες ντομάτες, στην εποχή τους)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, καλά στραγγισμένες
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • 4 φέτες γαλέου, βάρους 200 – 220 γρ. η καθεμία (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε φέτες κατεψυγμένου μπακαλιάρου ή συναγρίδας ή σφυρίδας)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα (ή φρέσκου δυόσμου)
  • 200 ml καυτό νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω στο μπλέντερ το χυμό ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδο και το σκόρδο και τα πολτοποιώ καλά. Σταματάω τη λειτουργία του μπλέντερ και ρίχνω στον πολτό αλάτι, πιπέρι και την ξερή ρίγανη. Ανακατεύω.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Απλώνω τον πολτό του μπλέντερ σε ένα μέτριο ταψί και βάζω από πάνω τις φέτες του γαλέου, σε μονή στρώση. Τις γυρίζω δυο-τρεις φορές για να καλυφθούν καλά με τη σάλτσα, σκορπίζω από πάνω τις ελιές, αλατοπιπερώνω και βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω για 18 - 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι φέτες ψαριού.

  3. Στραγγίζω καλά τις φέτες ψαριού από τη σάλτσα και τις μοιράζω σε πιάτα. Αδειάζω τη σάλτσα στον κάδο του μπλέντερ, προσθέτω το καυτό νερό και το μαϊντανό (ή το δυόσμο). Νοστιμίζω με αλατοπίπερο, περιχύνω τις φέτες ψαριού και σερβίρω. Συνοδεύω με ρύζι πιλάφι ή πλιγούρι.

Keywords: γαλεος στο φουρνο με κοκκινη σαλτσα

Σας ευχαριστώ!