Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Φτερούγες κοτόπουλου με σουσάμι και σάλτσα κάρι

Φτερούγες κοτόπουλου με σουσάμι και σάλτσα κάρι
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 40 λεπ Rest Time: 1 ώρα Total Time: 2 ώρες 10 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 1½ κιλό φτερούγες (θα τις αγοράσετε συσκευασμένες σε δισκάκια ή θα τις αγοράσετε με το κιλό από το κρεοπωλείο – τις ζητάτε και ως «πλατάρια»)
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ, για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά
  • Για τη σάλτσα κάρι
  • 250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. σούπας κάρι, απαλό
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τη σάλτσα κάρι
  1. Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της σε ένα μπολ, το σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

  2. Για τις φτερούγες
  3. Πλένω και σκουπίζω καλά τις φτερούγες. Με ένα μαχαίρι κόβω τις άκρες τους και κρατάω το μέρος με το ψαχνό. Όσο για τι γυμνές άκρες τους, τις φυλάω στην κατάψυξη για να φτιάξω ζωμό –είναι από τα καλύτερα κομμάτια για ζωμό. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  4. Σε ένα μπολ χτυπάω ελαφρώς τα αυγά με το νερό. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με την πάπρικα και αλατοπίπερο. Τέλος, σε ένα τρίτο μπολ βάζω το καβουρδισμένο σουσάμι.

  5. Αλείφω με ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί. Περνάω τις φτερούγες πρώτα από το μείγμα αλευριού, μετά από τα αυγό και τέλος από το σουσάμι.  Τις απλώνω στο λαδωμένο ταψί, σε μονή στρώση και τις ψήνω για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και να ψηθούν και στο εσωτερικό τους. Τις σερβίρω ζεστές και τις συνοδεύω με τη σάλτσα με κάρι, ως ντιπ.

Keywords: φτερούγες κοτόπουλου με σουσάμι,σάλτσα κάρι

Σας ευχαριστώ!