Print Options:

Φρουτοσαλάτα με καρπούζι, πεπόνι και μέντα

Φρουτοσαλάτα με καρπούζι, πεπόνι και μέντα
Ratings 5 from 1 votes
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 20 mins Rest Time: 30 30 mins Total Time: 50 mins
Servings 4
Best Season Summer
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 καρφάκια γαρίφαλο
  • 2 μακριές φέτες καρπούζι, χωρίς κουκούτσια, κομμένες σε μικρούς κύβους ή σε μικρές μπάλες με το ειδικό σκουπ
  • 1 μέτριο γλυκό πεπόνι, κομμένο στη μέση, καθαρισμένο από ίνες και σπόρια και κομμένο σε μικρούς κύβους ή σε μικρές μπάλες με το ειδικό σκουπ
  • τα φύλλα από 1 κλαράκι φρέσκια μέντα (ή δυόσμου, που θα βρούμε στα φυτώρια)
  • 2 – 3 κουτ. γλυκού έτοιμη γρανίτα λεμόνι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΣε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Βράζω σε μέτρια φωτιά για 3 – 4 λεπτά και προσθέτω τα γαρίφαλα. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει τελείως.
  2. blankΣε μια μεγάλη σαλατιέρα (ή σε ατομικά μπολ) βάζω τα κομμάτια (ή τις μπαλίτσες) από καρπούζι και πεπόνι. Ψιλοκόβω τα φύλλα μέντας ή δυόσμου και τα ρίχνω στη σαλατιέρα. Ανακατεύω απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  3. blankΣουρώνω το κρύο σιρόπι, περιχύνω τη φρουτοσαλάτα και ανακατεύω απαλά. Αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά.
  4. Σκορπίζω με το κουτάλι τη γρανίτα λεμονιού και σερβίρω αμέσως.

Keywords: Φρουτοσαλάτα

Σας ευχαριστώ!