Print Options:

Φρουτάλια με λουκάνικο κοτόπουλου και ντοματίνια

Φρουτάλια με λουκάνικο κοτόπουλου και ντοματίνια
Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method ,
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 20 mins Cook Time: 20 20 mins Total Time: 40 mins
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
  • 250 γρ. λουκάνικο κοτόπουλο, κομμένο σε φετούλες
  • 2 μέτριες πατάτες βραστές, κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 100 γρ. ντοματίνια πολύχρωμα, κομμένα στη μέση
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 8 φρέσκα αυγά
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με τη μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  2. Παίρνω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με μεταλλικό χερούλι (γιατί θα πρέπει να τελειώσω τη φρουτάλια στο φούρνο) και το βάζω στη φωτιά. Βάζω μέσα το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τις πατάτες και την πάπρικα, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 5 λεπτά ανακινώντας το τηγάνι. Αδειάζω τις πατάτες σε ένα πιάτο, ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και απλώνω το λουκάνικο. Σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Επαναφέρω τις πατάτες και προσθέτω το τσίλι και τα χτυπημένα αυγά. Με ένα πηρούνι τακτοποιώ ώστε να είναι ομοιόμορφα κατενεμημένα τα λουκάνικα και σκορπίζω τα ντοματίνια. Μεταφέρω το τηγάνι στο φούρνο και ψήνω για 10-12 λεπτά μέχρι να πήξει και να φουσκώσει. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: φρουτάλια λουκάνικο κοτόπουλου ντοματίνια

Σας ευχαριστώ!