Βάζω το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνω πασπαλιστά το σιμιγδάλι και το αλάτι. Μεταφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά και αρχίζω να ανακατεύω μέχρι το σιμιγδάλι να απορροφήσει το νερό και να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος πολτός (όπως ο χαλβάς).
Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω τον πολτό σε ένα τετράγωνο ταψί 20x20 εκ. Με μια σπάτουλα ισιώνω τον πολτό να είναι παντού ισόπαχος και σκεπάζω με μια πετσέτα. Αφήνω το μείγμα για 4 ώρες να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.
Βάζω αρκετό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί. Κόβω το μείγμα του χαλβά σε τετράγωνα ή μπακλαβαδωτά κομμάτια και τα τηγανίζω λίγα λίγα μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύω ζάχαρη κρυσταλλική με κανέλα. Βγάζω τα κομμάτια από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνω απευθείας στη ζάχαρη. Τα γυρίζω για να κολλήσει η ζάχαρη και η κανέλα και αν θέλω, σερβίρω τις φριτούρες με πετιμέζι ή μέλι.
Σας ευχαριστώ!