Print Options:

φοκατσια με κερασια

Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Intermediate
Time
Prep Time: 30 min Cook Time: 30 min Rest Time: 1 min Total Time: 1 hr 1 min
Servings 6
Best Season Suitable throughout the year
Description
Αν και η φοκάτσια συνήθως είναι αλμυρή (είναι μια ιταλική, αλμυρή ζύμη, συνήθως με δεντρολίβανο και χονδρό αλάτι), εδώ την προτείνω στη γλυκιά της μορφή, με τραγανά κερασάκια γλασέ στη ζύμη και ολόφρεσκα στην επιφάνεια. Ό,τι πρέπει για πρωινό (δεν είναι πολύ γλυκιά), ιδανική για παιδιά αλλά και για το απογευματινό καφεδάκι.
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά
  • φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ελάχιστο αλάτι
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού κερασάκια γλασέ (πωλούνται σε μικρά κουτάκια, στα σούπερ μάρκετ), ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια και κοτσάνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
Instructions
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΣτον κάδο του μίξερ πάγκου βάζω το νερό και τη μαγιά, ανακατεύω με ένα πιρούνι για να διαλυθεί η μαγιά και προσθέτω το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα ψιλοκομμένα κερασάκια γλασέ. Τα δουλεύω με το εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες, μέχρι να φτιάξω μια ομοιόμορφη, μέτρια ζύμη, όχι πολύ μαλακή. Τη μεταφέρω σε ένα μπολ, το σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνω σε ζεστό σημείο, για 2½ – 3 ώρες, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Μετά, ζυμώνω τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια για να ξεφουσκώσει και με τον πλάστη την ανοίγω σε ένα ορθογώνιο φύλλο με πάχος 2 εκ.
  2. blankΣτρώνω με λαδόκολλα ένα ορθογώνιο μέτριο ταψί, απλώνω εκεί το φύλλο μου, βάζω το ταψί σε μια μεγάλη, καθαρή σακούλα (π.χ. του σούπερ μάρκετ), τη δένω καλά και την αφήνω σε ένα ζεστό σημείο για άλλη 1 ώρα, μέχρι και πάλι να φουσκώσει και σχεδόν να διπλασιαστεί σε όγκο.
  3. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Βγάζω το ταψί από τη σακούλα και με το δάχτυλό μου κάνω παντού στη ζύμη λακκουβίτσες. Σε καθεμία βάζω από ένα κομμάτι κεράσι. Πασπαλίζω τη φοκάτσια με την κρυσταλλική ζάχαρη και την ψήνω για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να ζαρώσουν τα κεράσια.
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 6


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: φοκατσια κερασια

Σας ευχαριστώ!