Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Φοκάτσια εύκολη με κολοκύθια

Φοκάτσια εύκολη με κολοκύθια
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 50 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 6
Υλικά
  • 500 γρ. κολοκύθια, τριμμένα στον τριφτη (δεν τα στύβω)
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 8-10 ντοματίνια, κομμένα σε φετάκια
  • 1 μικρό κολοκύθι, κομμένο σε φετάκια
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 200 γρ. μοτσαρέλα Arla, χοντροτριμμένη
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο επιπλέον για το ταψί
  • 2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο, φρέσκο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C αερόθερμο. Βουτυρώνω ελαφρά μια λαμαρίνα 30x40 εκ., και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα τριμμένα κολοκύθια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τη μοτσαρέλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την πούδρα αμυγδάλου, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας σφιχτός χυλός.

  3. Φοκάτσια εύκολη με κολοκύθια

    Αδειάζω το μείγμα στη λαμαρίνα, ισιώνω με ένα κουτάλι, σκορπίζω τα ντοματίνια, τις φέτες κολοκυθιού, το δεντρολίβανο και το λιωμένο βούτυρο. Σκεπάζω τη λαμαρίνα με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 40 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10-15 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει.

Keywords: φοκάτσια, κολοκύθια, ντοματίνια, κρέμα γάλακτος, μοτσαρέλα,

Σας ευχαριστώ!