Print Options:

φοκάτσια στριφτή

Ψωμί
<!-- [lt_recipe name=|ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΡΙΦΤΗ| servings=|4-6| prep_time=|20M| cook_time=|40M| total_time=|1H30M| summary=|Μαγική φοκάτσια, ιδανική για σνακ ή brunch. Στολίστε την επιφάνεια με υλικά της επιλογής σας. Διάφορα μυρωδικά, πιπεριές, σέλερι, ακόμη και κολοκύθα τριμμένη.| print=|yes| ingredients=|300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ;300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ΗΛΙΟΣ;200 ml κρέμα γάλακτος light 12% ARLA;160 ml νερό;10 γρ. ζάχαρη;15 γρ. αλάτι;7 γρ. μαγιά ξηρή;20 γρ. βούτυρο LURPAK;Για τη διακόσμηση:;70 γρ. σκληρό τυρί Δανίας τριμμένο ARLA;Ντοματίνια πολύχρωμα, κομμένα σε φετάκια;Ελιές πράσινες, ψιλοκομμένες;Ελιές μαύρες, ψιλοκομμένες;Θυμάρι φρέσκο;Ρίγανη φρέσκια;Κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες| ]Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος. Ξεκινάω να ζυμώνω με τον γάντζο και όταν ενωθούν όλα τα υλικά, ρίχνω στο τέλος το αλάτι. Ζυμώνω για 4-5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.;Βουτυρώνω καλά ένα γυάλινο μπολ, αδειάζω εκεί τη ζύμη και την αφήνω για 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.;Αναποδογυρίζω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και φτιάχνω ένα μακρύ κορδόνι, πάχους περίπου 3-4 εκατοστών. Τυλίγω το κορδόνι σε σπιράλ, το μεταφέρω σε ένα λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Το σκεπάζω και το αφήνω και πάλι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 30 λεπτά).;Αλείφω με λιωμένο βούτυρο, στολίζω με ντοματίνια και ελιές και πασπαλίζω με σκληρό τυρί. Σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 30 λεπτά. Αφαιρώ το χαρτί και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.[/lt_recipe] -->

Μαγική φοκάτσια, ιδανική για σνακ ή brunch. Στολίστε την επιφάνεια με υλικά της επιλογής σας. Διάφορα μυρωδικά, πιπεριές, σέλερι, ακόμη και κολοκύθα τριμμένη.

Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Intermediate
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 40 mins Rest Time: 1 min Total Time: 1 hr 1 min
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Description
Μαγική φοκάτσια, ιδανική για σνακ ή brunch. Στολίστε την επιφάνεια με υλικά της επιλογής σας. Διάφορα μυρωδικά, πιπεριές, σέλερι, ακόμη και κολοκύθα τριμμένη.
Υλικά
    Για τη διακόσμηση:
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ΗΛΙΟΣ
  • 200 ml κρέμα γάλακτος light 12% ARLA
  • 160 ml νερό
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. αλάτι
  • 7 γρ. μαγιά ξηρή
  • 20 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 70 γρ. σκληρό τυρί Δανίας τριμμένο ARLA
  • Ντοματίνια πολύχρωμα, κομμένα σε φετάκια
  • Ελιές πράσινες, ψιλοκομμένες
  • Ελιές μαύρες, ψιλοκομμένες
  • Θυμάρι φρέσκο
  • Ρίγανη φρέσκια
  • Κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες
Instructions
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΒάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος. Ξεκινάω να ζυμώνω με τον γάντζο και όταν ενωθούν όλα τα υλικά, ρίχνω στο τέλος το αλάτι. Ζυμώνω για 4-5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.
  2. blankΒουτυρώνω καλά ένα γυάλινο μπολ, αδειάζω εκεί τη ζύμη και την αφήνω για 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
  3. blankΑναποδογυρίζω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και φτιάχνω ένα μακρύ κορδόνι, πάχους περίπου 3-4 εκατοστών. Τυλίγω το κορδόνι σε σπιράλ, το μεταφέρω σε ένα λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Το σκεπάζω και το αφήνω και πάλι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 30 λεπτά).
  4. blankΑλείφω με λιωμένο βούτυρο, στολίζω με ντοματίνια και ελιές και πασπαλίζω με σκληρό τυρί. Σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 30 λεπτά. Αφαιρώ το χαρτί και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Keywords: φοκάτσια στριφτή
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/focaccia-strifti/

Σας ευχαριστώ!