Print Options:

Φλογέρες σαραγλί με τυρί κρέμα και φυστίκια

Φλογέρες σαραγλί με τυρί κρέμα και φυστίκια
Ratings 4.5 from 2 votes
Cooking Method
Δυσκολία Intermediate
Time
Prep Time: 30 30 mins Cook Time: 20 20 mins Total Time: 50 mins
Cooking Temp 170  °C
Servings 8
Υλικά
    Για τις φλογέρες
  • 8 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για το σιρόπι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml νερό
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • Για το σερβίρισμα
  • 80 γρ. φυστίκια Αιγίνης, ψιλοτριμμένα
Εκτέλεση
    Για το σιρόπι
  1. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζω για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.

  2. Για τις φλογέρες*
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι. Με ένα πινέλο, βουτυρώνω καλά 8 σωλήνες ειδικούς για κανόλι και τους αφήνω στην άκρη. Απλώνω όλα τα φύλλα κρούστας επάνω στον πάγκο της κουζίνας και κόβω από την μακριά πλευρά, στη μέση. Παίρνω ένα κομμένο φύλλο κρούστας, το αλείφω καλά με λιωμένο βούτυρο, σκεπάζω με ένα δεύτερο φύλλο κρούστας και το αλείφω και αυτό με βούτυρο. Βάζω στην άκρη μια σωλήνα και τυλίγω όλο το μήκος του φύλλου. Αφού τελειώσω το τύλιγμα, πιάνω με τις χούφτες μου τις άκρες και σουρώνω απαλά προς το κέντρο ώστε να δημιουργηθούν οι χαρακτηριστικές ζάρες. Βάζω το σαραγλί στο ταψάκι και το αλείφω καλά με βούτυρο. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα φτιάχνοντας συνολικά 8 ρολάκια τα οποία αποτελούνται από 2 μισά φύλλα κρούστας. Ψήνω στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Βγάζω τα ρολάκια από το φούρνο, τα αφήνω να γίνουν χλιαρά και αφαιρώ τους μεταλλικούς σωλήνες. Τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Με ένα πινέλο τα αλείφω με σιρόπι και τα αφήνω και πάλι στη σχάρα μέχρι να φτιάξω την κρέμα.

  4. Για την κρέμα
  5. Βάζω σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και την άχνη και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα με υφή γιαουρτιού. Προσθέτω τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα.
    Βάζω το τυρί κρέμα σε ένα μπολάκι και το αφρατεύω με το σύρμα. Το μεταφέρω σε δόσεις στο μπολ με την χτυπημένη κρέμα και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

  6. Φλογέρες σαραγλί με τυρί κρέμα και φυστίκια

    Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζω καλά τις φλογέρες. Βάζω το τριμμένο φυστίκια σε ένα πιάτο και «πανάρω» τις άκρες από τις φλογέρες. Σερβίρω αμέσως.**

Note

*Για να φτιάξετε σωστά τα σαραγλί θα πρέπει να προμηθευτείτε ειδικούς σωλήνες για κανόλι που συνήθως πωλούνται σε 6άδες. Αναζητήστε τα σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής ή και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ στα ράφια με τα εργαλεία κουζίνας.

**Εάν δεν θέλετε να σερβίρετε αμέσως τις φλογέρες, αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο και τις φλογέρες στη σχάρα. Τις μοντάρετε λίγο πριν σε σερβίρισμα ώστε να μείνουν τραγανές.

Keywords: φλογέρες, σαραγλί, τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος, σιροπιαστό, φυστίκια Αιγίνης, φύλλο κρούστας,

Σας ευχαριστώ!