Από τα αγαπημένα μου επιδόρπια αφού είναι πολύ ελαφρύ και νόστιμο. Τα σύκα είναι η δική μου επιλογή, αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε όποιο φρούτο ή μαρμελάδα αγαπάτε.
Από τα αγαπημένα μου επιδόρπια αφού είναι πολύ ελαφρύ και νόστιμο. Τα σύκα είναι η δική μου επιλογή, αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε όποιο φρούτο ή μαρμελάδα αγαπάτε.
Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
500 ml γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος Arla
120 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
1 ξύλο κανέλας
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, ΗΛΙΟΣ
3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
150 γρ. μαρμελάδα σύκο, Dina Nikolaou
6 φρέσκα σύκα
Άχνη ζάχαρη Ωμέγα
Instructions
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C, ψήσιμο πάνω-κάτω.
Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια. Μόλις πάρουν βράση τα υλικά, ρίχνω το σιμιγδάλι πασπαλιστά ενώ ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα. Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύω με γρήγορες κινήσεις για να ενσωματωθούν στο μίγμα.
Βουτυρώνω ελαφρά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα και στρώνω την βάση με αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζω την κρέμα και ισιώνω με ένα κουτάλι.
Βάζω τη φόρμα σε ένα βαθύ ταψί και γεμίζω το ταψί με νερό, τόσο όσο να φτάνει στα ¾ του ύψους της φόρμας (μπεν μαρί φούρνου). Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Σβήνω το φούρνο και αφήνω την φλαν για ακόμη 10 λεπτά.
Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω την κρέμα να κρυώσει εντελώς. Αναποδογυρίζω σε πιατέλα, αφαιρώ την λαδόκολλα και στολίζω με μαρμελάδα σύκο και φρέσκα σύκα κομμένα στη μέση. Πασπαλίζω με λίγη κανέλα και ζάχαρη άχνη και σερβίρω αμέσως.