Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

flan με φρεσκα συκα

flan με φρεσκα συκα

\n

\n

Από τα αγαπημένα μου επιδόρπια αφού είναι πολύ ελαφρύ και νόστιμο. Τα σύκα είναι η δική μου επιλογή, αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε όποιο φρούτο ή μαρμελάδα αγαπάτε.

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Courses
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 20 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 41 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Από τα αγαπημένα μου επιδόρπια αφού είναι πολύ ελαφρύ και νόστιμο. Τα σύκα είναι η δική μου επιλογή, αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε όποιο φρούτο ή μαρμελάδα αγαπάτε.
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 500 ml γάλα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 120 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, ΗΛΙΟΣ
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 150 γρ. μαρμελάδα σύκο, Dina Nikolaou
  • 6 φρέσκα σύκα
  • Άχνη ζάχαρη Ωμέγα
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blank Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C, ψήσιμο πάνω-κάτω.
  2. blankΣε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια. Μόλις πάρουν βράση τα υλικά, ρίχνω το σιμιγδάλι πασπαλιστά ενώ ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα. Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύω με γρήγορες κινήσεις για να ενσωματωθούν στο μίγμα.
  3. blankΒουτυρώνω ελαφρά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα και στρώνω την βάση με αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζω την κρέμα και ισιώνω με ένα κουτάλι.
  4. blankΒάζω τη φόρμα σε ένα βαθύ ταψί και γεμίζω το ταψί με νερό, τόσο όσο να φτάνει στα ¾ του ύψους της φόρμας (μπεν μαρί φούρνου). Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Σβήνω το φούρνο και αφήνω την φλαν για ακόμη 10 λεπτά.
  5. blankΑποσύρω από το φούρνο και αφήνω την κρέμα να κρυώσει εντελώς. Αναποδογυρίζω σε πιατέλα, αφαιρώ την λαδόκολλα και στολίζω με μαρμελάδα σύκο και φρέσκα σύκα κομμένα στη μέση. Πασπαλίζω με λίγη κανέλα και ζάχαρη άχνη και σερβίρω αμέσως.
Keywords: flan φρεσκα συκα

Σας ευχαριστώ!