Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Φιλέτο λαβράκι με μουστάρδα, κάπαρη και μυρωδικά

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 7 λεπ Total Time: 17 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 4 φιλέτα λαβράκι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε μικρά φετάκια
  • Για την σάλτσα
  • 80 ml κρασί λευκό
  • 50 γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Στεγνώνω καλά τα φιλέτα του ψαριού, τα χαράζω επιφανειακά από την πλευρά του δέρματος και αλατοπιπερώνω. Βάζω το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Τοποθετώ τα φιλέτα με το δέρμα προς τα κάτω και πιέζω με μια σπάτουλα για λίγα δευτερόλεπτα. Χαμηλώνω τη φωτιά και σοτάρω για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και η πέτσα να γίνει τραγανή. Γυρίζω τα φιλέτα και από την άλλη πλευρά και συνεχίζω το ψήσιμο για 1-2 λεπτά ακόμη προσέχοντας να μην παραψηθούν και στεγνώσουν. Βγάζω τα φιλέτα σε ένα πιάτο και τα διατηρώ ζεστά.

  2. Καθαρίζω το τηγάνι με χαρτί κουζίνα και το επαναφέρω στη φωτιά. Ρίχνω το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να καβουρδιστεί ελαφρά το αλεύρι. Προσθέτω το κρασί, τη μουστάρδα, την κάππαρη, ελάχιστο αλάτι (η κάππαρη είναι αρκετά αλμυρή) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω μέχρι να δέσει η σάλτσα και επαναφέρω τα φιλέτα (με το δέρμα προς τα πάνω). Βράζω για 1 λεπτό και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω τον άνηθο και τον μάραθο και σερβίρω αμέσως με τις φέτες λεμονιού και χόρτα αχνιστά.

Note

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Το λαβράκι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας FISH FROM GREECE είναι συνώνυμο της φρεσκάδας, με χαρακτηριστικά του την κορυφαία ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία, που αναπτύσσεται και αλιεύεται σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα, καθημερινά, από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Τα λαβράκι μας παρέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, όπως του κρέατος χωρίς το κορεσμένο λίπος, ενώ ακόμα είναι πλούσιο σε βιταμίνες, κυρίως Α, βιοφλαβονοειδή, αλλά και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Η μουστάρδα εκτός από μοναδική γεύση , προσδίδει στη συνταγή αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το ελαιόλαδο σε συνδυασμό με όλα τα μπαχαρικά και την κάπαρη δίνουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες στον οργανισμό από τα μονοακόρεστα λιπαρά του ελαιόλαδου και τις φυτοχημικές ενώσεις των μπαχαρικών. Τέλος, το κρασί απογειώνει τη γεύση και ολοκληρώνει την εύκολη και θρεπτική αυτή συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.

Keywords: φιλέτο λαβράκι με μουστάρδα

Σας ευχαριστώ!