Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Φιλέτο γαλοπούλας γεμιστό με σπανάκι και μυρωδικά

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα 5 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 2 φιλέτα γαλοπούλα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 700 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 1 ματσάκι μυρώνια, χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες, χοντροκομμένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
    Βάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το σπανάκι, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες και την πιπεριά, αλατοπιπερώνω και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας. Το σπανάκι θα βγάλει τα υγρά του αλλά δεν τα στραγγίζω. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το μάραθο, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το κάρι, το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω καλά και αφήνω στην άκρη.

  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω τα 2 φιλέτα γαλοπούλα από το πλάι, ώστε να ανοίξουν σαν βιβλίο. Τα αλατοπιπερώνω καλά μέσα και έξω και βάζω στο κάθε κομμάτι από 2-3 κουταλιές γέμισης. Κλείνω τα φιλέτα πιέζοντας λίγο για να εγκλωβίσω τη γέμιση. Όση γέμιση περισσέψει την απλώνω σε ένα ταψάκι και μεταφέρω επάνω τα φιλέτα. Ραντίζω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.

  3. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί και αφήνω τη γαλοπούλα να ψηθεί για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Keywords: φιλέτο γαλοπούλας γεμιστό με σπανάκι,μυρωδικά

Σας ευχαριστώ!