Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Φασολάκια τηγανητά σε κουρκούτι με σάλτσα φέτας

Fasolakia
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 15 λεπ Rest Time: 15 λεπ Total Time: 40 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 700 γρ. κατεψυγμένα πράσινα φασολάκια Έξτρα Φίνα Bonduelle
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αυγά
  • 330-350 ml μπύρα ή σόδα, παγωμένη
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
  • άφθονο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα φέτας
  • 250 γρ. φέτα μαλακή
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 120 ml γάλα φρέσκο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τη σάλτσα φέτας
  1. Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Αφήνω στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

  2. Για τα φασολάκια
  3. Βάζω το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτω το ένα αυγό. Ξεκινάω να ανακατεύω με το σύρμα προσθέτοντας περίπου τη μισή ποσότητα της μπύρας. Ρίχνω το δεύτερο αυγό και μόλις ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζω να προσθέτω μπύρα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστος χυλός.

  4. Βάζω αρκετό ηλιέλαιο σε ένα γουόκ ή βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί.

    Ρίχνω 2 χούφτες φασολάκια μέσα στο χυλό και ανακατεύω για να «βραχούν» καλά. Πιάνω 2-3 φασολάκια μαζί και τα ρίχνω στο τηγάνι. Τηγανίζω για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Βγάζω με τρυπητή κουτάλια και συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
    Αφήνω τα φασολάκια σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τα σερβίρω με τη σάλτσα φέτας.

Keywords: φασολακια τηγανητα σε κουρκουτι σαλτσα φετας

Σας ευχαριστώ!