Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνω τα φασολάκια και τα βράζω για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να παραμείνουν τραγανά και «αλ ντέντε». Τα στραγγίζω και τα ξεπλένω αμέσως σε κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και να μείνουν τραγανά και πράσινα. Τα στραγγίζω πολύ καλά.
Σε ένα γουόκ ή σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα) ζεσταίνω το σησαμέλαιο (ή το ελαιόλαδο), σε πολύ δυνατή φωτιά και τηγανίζω τα καλά στραγγισμένα φασολάκια, για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά, μέχρι να μαλακώσουν.
Γέρνω ελαφρώς το σκεύος και με ένα κουτάλι αφαιρώ το περισσότερο λάδι, αφήνοντας μια μικρή ποσότητα (περίπου 1 κουτ. σούπας). Προσθέτω το τζίντζερ, το σκόρδο, το ξίδι, το σουσάμι, τη ζάχαρη, την καυτερή πιπερίτσα και τη σάλτσα σόγιας (αλάτι δεν χρειάζεται γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρό άρτυμα). Ανακατεύω καλά και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό, πάντα ανακατεύοντας.
Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρω τα φασολάκια αμέσως, μαζί με τη σάλτσα τους.
Σας ευχαριστώ!