Print Options:

Φασολάκια πλατιά στο φούρνο με γλυκοπατάτες

Φασολάκια πλατιά στο φούρνο με γλυκοπατάτες
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 1 hr Total Time: 1 hr 15 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 6
Υλικά
  • 1 κιλό φασολάκια πλατιά κατεψυγμένα, Μπαρμπαστάθης
  • 2 γλυκοπατάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 4 πολύχρωμες πιπεριές κέρατο, κομμένες σε χονδρές ροδέλες
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 800 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 80 ml πετιμέζι
  • 3-4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 50 ml ζωμό λαχανικών
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Λαδώνω ένα μεγάλο ταψί και ρίχνω εκεί τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σκόρδο και τις γλυκοπατάτες και προσθέτω τα φασολάκια.

  2. Φασολάκια πλατιά στο φούρνο με γλυκοπατάτες

    Σε ένα μπολ βάζω τις ντομάτες, το πετιμέζι, το ζωμό, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Σκορπίζω το θυμάρι επάνω στα φασολάκια και ρίχνω τη σάλτσα. Ραντίζω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
    Σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα.

Σας ευχαριστώ!