Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Λαδώνω ένα μεγάλο ταψί και ρίχνω εκεί τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σκόρδο και τις γλυκοπατάτες και προσθέτω τα φασολάκια.
Σε ένα μπολ βάζω τις ντομάτες, το πετιμέζι, το ζωμό, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Σκορπίζω το θυμάρι επάνω στα φασολάκια και ρίχνω τη σάλτσα. Ραντίζω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα.
Σας ευχαριστώ!