Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Φακές σούπα

Φακές σούπα
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 300 γρ. φακές ψιλές
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες ολόκληρες
  • 1 καρότο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 900 ml ζωμό λαχανικών ή νερό ζεστό
  • 50 ml πετιμέζι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, ρίχνω τις φακές και βάζω σε δυνατή φωτιά να βράσουν για 15 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνω τις φακές σε σουρωτήρι.

  2. Φακές σούπα

    Επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά, την σκουπίζω για να μην υπάρχει υγρασία και ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και σοτάρω για 2 λεπτά. Προσθέτω τις φακές, τα ντοματάκια, τον πελτέ, την δάφνη, το πετιμέζι και μπόλικο πιπέρι. Προσθέτω το ζωμό ή το νερό και αφήνω να βράσουν για 1 ώρα με μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Περίπου 10 λεπτά πριν αποσύρω από τη φωτιά αλατίζω, ανακατεύω και αφήνω το φαγητό να συνεχίσει το μαγείρεμα μέχρι να μελώσει.

Keywords: φακές, σούπα, δαφνη, παραδοσιακο, κλασικο,

Σας ευχαριστώ!