Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, το ξινόμηλο και τη σελινόριζα για 3 - 4 λεπτά, μέχρι τα υλικά να μαλακώσουν. Σβήνω με το ζωμό κοτόπουλου, προσθέτω τις φακές, το ένα κουταλάκι πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και αφήνω το υγρό να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Πολτοποιώ τη σούπα στο μπλέντερ (ή στο μούλτι, σε δόσεις) και βάζω ξανά τον πολτό στην κατσαρόλα, την οποία έχω σκουπίσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Προσθέτω το γιαούρτι και ζεσταίνω τη σούπα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μερικές φορές.
Μοιράζω τη ζεστή βελούδινη σούπα σε βαθιά πιάτα ή σε μπολάκια και σε κάθε μερίδα ρίχνω λίγη επιπλέον πάπρικα.
Σας ευχαριστώ!