Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Φακές κόκκινες σούπα βελουτέ

Φακές κόκκινες σούπα βελουτέ
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 45 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 2 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σελινόριζα, κατά προτίμηση βιολογική, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 ξινόμηλo, κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 2 λίτρα ζωμός κότας
  • 2½ φλιτζ. τσαγιού κόκκινες φακές
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή, σε σκόνη
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πάπρικα καπνιστή για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, το ξινόμηλο και τη σελινόριζα για 3 - 4 λεπτά, μέχρι τα υλικά να μαλακώσουν. Σβήνω με το ζωμό κοτόπουλου, προσθέτω τις φακές, το ένα κουταλάκι πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και αφήνω το υγρό να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

  2. Πολτοποιώ τη σούπα στο μπλέντερ (ή στο μούλτι, σε δόσεις) και βάζω ξανά τον πολτό στην κατσαρόλα, την οποία έχω σκουπίσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Προσθέτω το γιαούρτι και ζεσταίνω τη σούπα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μερικές φορές.

  3. Μοιράζω τη ζεστή βελούδινη σούπα σε βαθιά πιάτα ή σε μπολάκια και σε κάθε μερίδα ρίχνω λίγη επιπλέον πάπρικα.

Keywords: φακές κόκκινες σούπα βελουτέ

Σας ευχαριστώ!