Print Options:

Δίχρωμη κρέμα ψυγείου βανίλια-πορτοκάλι

κρεμα ψυγειου βανιλια πορτοκαλι
Time
Prep Time: 15 min Cook Time: 10 min Rest Time: 3 hour Total Time: 3 hrs 25 mins
Servings 6
Ingredients
  • Για την κρέμα πορτοκάλι
  • 700 ml χυμό πορτοκάλι
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. Κορν φλάουρ
  • Για την κρέμα βανίλια
  • 500 ml γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. Κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. σούπας βανίλια, εκχύλισμα
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 πορτοκάλι ακέρωτο, κομμένο σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση/Instructions
  1. Για την κρέμα πορτοκάλι: Σε μια κατσαρόλα βάζω τον κρύο χυμό και το κορν φλάουρ

  2. Ανακατεύω με το σύρμα να διαλυθεί και προσθέτω τη ζάχαρη

  3. Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και μαγειρεύω για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα

  4. Αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να γίνει χλιαρή

  5. Για την κρέμα βανίλια: Βάζω το γάλα σε μια κατσαρόλα και προσθέτω το κορν φλάουρ

  6. Ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί μέσα στο γάλα χωρίς να υπάρχουν σβόλοι

  7. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια και βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά

  8. Μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά μέχρι να δέσει

  9. Στρώνω με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ

  10. Βάζω τις δύο κρέμες σε δύο κανάτες και αδειάζω σε μικρές δόσεις εναλλάξ μέσα στη φόρμα

  11. Σκεπάζω τη φόρμα με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να παγώσει

  12. Με τη βοήθεια της μεμβράνης, αναποδογυρίζω την κρέμα σε μια πιατέλα και στολίζω με φέτες πορτοκάλι