Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Cupcakes με κολοκύθα και φυστίκια

Cupcakes με κολοκύθα και φυστίκια

<!-- [lt_recipe name=|CUPCAKES ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ| servings=|12| prep_time=|15M| cook_time=|25M| summary=|Η κολοκύθα και οι σταφίδες θα κρατήσουν ιδαρά τα cupcakes. Όσοι τα δοκιμάσουν, θα νομίζουν ότι τα έχετε σιροπιάσει.| print=|yes| ingredients=|2 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά;170 γρ. μαύρη ζάχαρη με μελάσα (θα τη βρείτε σε όλα τα μεγάλα market);160 ml ηλιέλαιο;1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή;100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του;1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ;1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη;50 γρ. φυστίκια, ψιλοκομμένα;50 γρ. σταφίδες ξανθές;100 γρ. κολοκύθα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη;Για τη διακόσμηση;120 γρ. τυρί κρέμα;100 γρ. φυτική κρέμα, χτυπημένη σε σαντιγί;45 γρ. ζάχαρη άχνη;πορτοκαλί ή κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (ποσότητα ανάλογα με τον τόνο που θέλουμε να δώσουμε)| ]Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C.;Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάω για αρκετή ώρα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο, αφράτο, κρεμώδες μίγμα. Χαμηλώνω την ένταση, και προσθέτω σιγά σιγά το ηλιέλαιο και τη βανίλια.;Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.;Ρίχνω κουταλιά κουταλιά το αλεύρι στον κάδο, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω την κολοκύθα καλά στυμμένη, τα φυστίκια και τις σταφίδες. Ανακατεύω καλά με μια μαρίζ.;Βάζω μικρές θηκούλες για cupcakes στο ειδικό ταψάκι και τις γεμίζω κατά τα ¾. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-25 λεπτά.;Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και αφήνω τα cupcakes να κρυώσουν.;Σε ένα μπολ, χτυπάω με το σύρμα το τυρί κρέμα με τη άχνη και το χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να αφρατέψει καλά το μίγμα. Προσθέτω την σαντιγί και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Μεταφέρω το μίγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμώ τα κρύα cupcakes.[/lt_recipe] -->

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 40 λεπτά.
Servings 12
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 2 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 170 γρ. μαύρη ζάχαρη με μελάσα (θα τη βρείτε σε όλα τα μεγάλα market)
  • 160 ml ηλιέλαιο
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 50 γρ. φυστίκια, ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 100 γρ. κολοκύθα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • Για τη διακόσμηση
  • 120 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 45 γρ. ζάχαρη άχνη
  • πορτοκαλί ή κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (ποσότητα ανάλογα με τον τόνο που θέλουμε να δώσουμε)
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάω για αρκετή ώρα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο, αφράτο, κρεμώδες μίγμα. Χαμηλώνω την ένταση, και προσθέτω σιγά σιγά το ηλιέλαιο και τη βανίλια.

  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
    Ρίχνω κουταλιά κουταλιά το αλεύρι στον κάδο, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω την κολοκύθα καλά στυμμένη, τα φυστίκια και τις σταφίδες. Ανακατεύω καλά με μια μαρίζ.

  3. Βάζω μικρές θηκούλες για cupcakes στο ειδικό ταψάκι και τις γεμίζω κατά τα ¾. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-25 λεπτά.
    Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και αφήνω τα cupcakes να κρυώσουν.

  4. Σε ένα μπολ, χτυπάω με το σύρμα το τυρί κρέμα με τη άχνη  και το χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να αφρατέψει καλά το μίγμα. Προσθέτω την σαντιγί και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Μεταφέρω το μίγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμώ τα κρύα cupcakes.

Keywords: cupcakes κολοκυθα φιστικια

Σας ευχαριστώ!