Print Options:

Κρουασάν σφολιάτας με ζαμπόν και τυρί

Κρουασάν σφολιάτας με ζαμπόν και τυρί
Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτας, ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 50 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 6 φέτες τυρί για τοστ
  • 1 κρόκο αυγού χτυπημένο, για το άλειμμα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου και την αφήνω στην άκρη.

  2. Ανοίγω το πρώτο φύλλο σφολιάτας και απλώνω τη σάλτσα ντομάτας. Στρώνω σε σειρές το ζαμπόν και το τυρί.

  3. Κρουασάν σφολιάτας με ζαμπόν και τυρί

    Σκεπάζω τα υλικά με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και με ένα ροδάκι για πίτσα, κόβω σε 10 τρίγωνα (από την μακριά πλευρά). Ρολάρω τα τρίγωνα για να δώσω το κλασικό σχήμα των κρουασάν και τα μεταφέρω στη λαμαρίνα.
    Αλείφω με τον χτυπημένο κρόκο και ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Σας ευχαριστώ!