Print Options:

Club sandwich με ομελέτα με σύγκλινο Μάνης

Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 10 mins Cook Time: 15 15 mins Total Time: 25 mins
Servings 4
Υλικά
    Για την ομελέτα
  • 8 αυγά
  • 250 γρ. σύγκλινο Μάνης
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για το club sandwich
  • 200 γρ. σφέλα, κομμένη σε φέτες
  • 4 μεγάλες φέτες ψωμί για τοστ
  • 2 ντομάτες κόμμενες σε ροδέλες
  • Φρέσκα φύλλα μαρουλιού ή σαλάτας
  • 80 γρ. μουστάρδα
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνω την πιπεριά και το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το σύγκλινο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.

  2. Χτυπάω τα αυγά σε ένα μπολ με αλάτι και πιπέρι. Αδειάζω το μείγμα στο τηγάνι, χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω με ένα καπάκι. Αφήνω να μαγειρευτεί για 3 λεπτά. Χρησιμοποιώντας το καπάκι, αναποδογυρίζω την ομελέτα και μαγειρεύω για 1-2 λεπτά ακόμη.

  3. Για το club sandwich
  4. Απλώνω τις φέτες ψωμιού και τις αλείφω με τη μουστάρδα. Μοιράζω την ομελέτα στις δύο φέτες και απλώνω τη σφέλα, τις ντομάτες, και τα φύλλα μαρουλιού. Καλύπτω με τις άλλες φέτες ψωμιού και κόβω σε τρίγωνα. Σερβίρω με πατάτες τηγανητές.

Note

Η συνταγή είναι από το έντυπο συνταγών με τίτλο:
Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΚΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2023
Μια παραγωγή του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ

Keywords: club sandwich, ομελέτα, σύγκλινο, αυγά, πιπεριά Φλωρίνης, σφέλα, μαρούλι, σνακ,

Σας ευχαριστώ!