Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνω την πιπεριά και το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το σύγκλινο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
Χτυπάω τα αυγά σε ένα μπολ με αλάτι και πιπέρι. Αδειάζω το μείγμα στο τηγάνι, χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω με ένα καπάκι. Αφήνω να μαγειρευτεί για 3 λεπτά. Χρησιμοποιώντας το καπάκι, αναποδογυρίζω την ομελέτα και μαγειρεύω για 1-2 λεπτά ακόμη.
Απλώνω τις φέτες ψωμιού και τις αλείφω με τη μουστάρδα. Μοιράζω την ομελέτα στις δύο φέτες και απλώνω τη σφέλα, τις ντομάτες, και τα φύλλα μαρουλιού. Καλύπτω με τις άλλες φέτες ψωμιού και κόβω σε τρίγωνα. Σερβίρω με πατάτες τηγανητές.
Η συνταγή είναι από το έντυπο συνταγών με τίτλο:
Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΚΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2023
Μια παραγωγή του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ
Σας ευχαριστώ!