Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κλαφουτί με δαμάσκηνα ή βανίλιες

Κλαφουτί με δαμάσκηνα ή βανίλιες
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 25 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 1 ώρα 5 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 1 κιλό δαμάσκηνα ή βανίλιες, ακαθάριστα
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. ζάχαρη + λίγη ακόμα, για τη φόρμα
  • 100 γρ. αμυγδαλόσκονη (τη βρίσκουμε και στα σούπερ μάρκετ, σε σακουλάκια)
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 20 γρ. αγελαδινό βούτυρο + λίγο ακόμα, για τη φόρμα
Εκτέλεση
  1. Πλένω και κόβω τα φρούτα στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια.
    Βουτυρώνω μια φόρμα τάρτας με διάμετρο 24 εκ. και την πασπαλίζω με την επιπλέον ζάχαρη. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με τη μετρημένη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω την αμυγδαλόσκονη, το κορν φλάουρ και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά.

  3. Ζεσταίνω το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρω τα κομμένα φρούτα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

  4. Τα στρώνω στην ταρτιέρα και από πάνω αδειάζω την κρέμα που ετοίμασα. Ψήνω το γλυκό  για 30 - 40 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ρόδινη κρούστα στην επιφάνεια.
    Σερβίρω το κλαφουτί χλιαρό, βγάζοντας με ένα κουτάλι ακανόνιστα κομμάτια σε πιάτα.

Keywords: κλαφουτι με δαμασκηνα κλαφούτι με βανιλιες

Σας ευχαριστώ!