Print Options:

Cheesecake ψημένο με μήλα

Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 30 mins Cook Time: 80 mins Rest Time: 6 hrs Total Time: 7 hrs 50 mins
Cooking Temp 160  °C
Servings 10
Υλικά
    Για τη βάση
  • 170 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 160 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό
  • Για την κρέμα
  • 800 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 230 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κρόκοι μεγάλων αυγών
  • 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού γαρύφαλο, σκόνη
  • 3 μεγάλα ξινόμηλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • Για την επιφάνεια
  • 100 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 50 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. νιφάδες βρώμης
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 120 γρ. βούτυρο Lurpak
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Σάλτσα καραμέλας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
    Για τη βάση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C ψήσιμο πάνω κάτω. Βουτυρώνω ελαφρά ένα ταψάκι 22x33 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί το οποίο βουτυρώνω επίσης.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέτω το αλεύρι, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Δουλεύω για λίγα λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα.

  3. Αδειάζω το μείγμα στο ταψί και πιέζω με τις παλάμες μου για να δημιουργηθεί μια συμπαγής και ισόπαχη βάση. Βάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για 20 λεπτά.
    Βγάζω το ταψί από το φούρνο και αφήνω τη βάση να κρυώσει.

  4. Για την κρέμα
  5. Βάζω το τυρί κρέμα και το γιαούρτι και χτυπάω για λίγο με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά. Προσθέτω τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά, τους κρόκους και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το χτύπημα για 2 λεπτά. Τέλος, προσθέτω το αλεύρι πασπαλιστά και ανακατεύω με μια μαρίζ να ενωθεί στο μείγμα.

  6. Βάζω τα κομμένα μήλα σε ένα μπολ, προσθέτω τα μπαχαρικά και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύω καλά.

  7. Για το cheesecake
  8. Σκορπίζω τα μήλα στην μισοψημένη βάση για να απλώσουν παντού. Αδειάζω την κρέμα και ισιώνω καλά.

  9. Σε ένα μπολ βάζω όλα τα υλικά για την επιφάνεια και δουλεύω με τα δάχτυλά μου για να δημιουργηθεί ένα μείγμα σαν χοντροτριμμένα ψίχουλα. Αδειάζω τα ψίχουλα στην επιφάνεια της κρέμας ώστε να την καλύψω καλά.

  10. Βάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για 20 λεπτά. Κατεβάζω τη θερμοκρασία στους 160°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη.

  11. Βγάζω το ταψί από το φούρνο και το αφήνω για 1-2 ώρες να κρυώσει. Σκεπάζω με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 5 ώρες (ή όλη τη νύχτα).

  12. Για το σερβίρισμα
  13. Με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού, βγάζω το cheesecake σε μια ξύλινη βάση κοπής. Ραντίζω με αρκετή σάλτσα καραμέλας, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

Keywords: cheesecake, ξινόμηλα, φιρίκια, τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι, γιορτινό, χριστουγεννιάτικο,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/cheesecake-psimeno-me-mila/

Σας ευχαριστώ!