Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Cheesecake με μήλα ποσέ

Cheesecake με μήλα ποσέ
<!-- [lt_recipe name=|CHEESECAKE ΜΕ ΜΗΛΑ ΠΟΣΕ ΣΕ PELEANO| servings=|8-10| prep_time=|30M| total_time=|3H| summary=|Το Peleano Sparkling Tale, παρασκευάζεται από ξηρό μοσχάτο με φυσικά αρώματα λουλουδιών και lime και στα μήλα δίνει ιδιαίτερη ένταση και γεύση. Σας προτείνω να το σερβίρετε δροσερό μαζί με το cheesecake.| print=|yes| ingredients=|Για τη βάση;200 γρ. μπισκότα αμυγδάλου, τριμμένα σκόνη;40 γρ. πούδρα αμυγδάλου;60 γρ. βούτυρο, λιωμένο;Για την κρέμα;500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα;60 γρ. ζάχαρη άχνη;1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας;40 γρ. βούτυρο, λιωμένο και κρύο;100 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη, χτυπημένη σε σαντιγί;Για τα μήλα;3 μήλα κόκκινα, καθαρισμένα ολόκληρα;500 ml Peleano A sparkling Tale, με αρώματα λουλουδιών και lime;1 ξύλο κανέλας;1 αστεροειδής γλυκάνισος;1 κομμάτι φλούδα λάιμ;Για την επιφάνεια;1 μήλο κόκκινο;1 μήλο πράσινο;Χυμό από 1 λάιμ| ]Για τα μήλα: Βάζω το Peleano σε μια κατσαρολίτσα, προσθέτω την κανέλα, τον γλυκάνισο και τη φλούδα λάιμ και βάζω σε μέτρια φωτιά. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίχνω τα μήλα και τα αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά. Βγάζω τα μήλα με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνω λίγο να κρυώσουν ώστε να μπορώ να τα πιάσω. Κόβω το ένα μήλο σε μικρούς κύβους και τους αφήνω στην άκρη. Κόβω τα άλλα δύο μήλα σε κομμάτια και τα βάζω στο μπλέντερ. Προσθέτω 2-3 κουταλιές από το Peleano που έχω στην κατσαρόλα και πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτω λίγο κρασί ακόμη. Αφήνω την κρέμα στην άκρη.;Για την βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύω τα μπισκότα, την πούδρα αμυγδάλου και το λιωμένο βούτυρο. Αδειάζω το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ., και πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση. Βάζω τη βάση στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.;Για την κρέμα: Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, την άχνη, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και το ψιλοκομμένο μήλο. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ και αδειάζω την κρέμα στο τσέρκι με τη βάση. Ισιώνω καλά και σκεπάζω με μεμβράνη. Βάζω το cheesecake στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σφίξει.;Για την επιφάνεια: Πλένω καλά τα μήλα, τα σκουπίζω και τα κόβω σε λεπτά φετάκια. Ραντίζω με το χυμό λάιμ και τα αφήνω στην άκρη. Βγάζω το cheesecake από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και καλύπτω όλη την επιφάνεια με τα πολτοποιημένα μήλα. Στολίζω με τις φέτες των φρέσκων μήλων και σερβίρω αμέσως.[/lt_recipe] -->
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Rest Time: 3 ώρα Total Time: 3 ώρες 30 λεπτά.
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη βάση
  • 200 γρ. μπισκότα αμυγδάλου, τριμμένα σκόνη
  • 40 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 40 γρ. βούτυρο, λιωμένο και κρύο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη, χτυπημένη σε σαντιγί
  • Για τα μήλα
  • 3 μήλα κόκκινα, καθαρισμένα ολόκληρα
  • 500 ml Peleano A sparkling Tale, με αρώματα λουλουδιών και lime
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 κομμάτι φλούδα λάιμ
  • Για την επιφάνεια
  • 1 μήλο κόκκινο
  • 1 μήλο πράσινο
  • Χυμό από 1 λάιμ
Εκτέλεση
    Για τα μήλα
  1. Βάζω το Peleano σε μια κατσαρολίτσα, προσθέτω την κανέλα, τον γλυκάνισο και τη φλούδα λάιμ και βάζω σε μέτρια φωτιά. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίχνω τα μήλα και τα αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά. Βγάζω τα μήλα με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνω λίγο να κρυώσουν ώστε να μπορώ να τα πιάσω. Κόβω το ένα μήλο σε μικρούς κύβους και τους αφήνω στην άκρη. Κόβω τα άλλα δύο μήλα σε κομμάτια και τα βάζω στο μπλέντερ. Προσθέτω 2-3 κουταλιές από το Peleano που έχω στην κατσαρόλα και πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτω λίγο κρασί ακόμη. Αφήνω την κρέμα στην άκρη.

  2. Για την βάση
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα μπισκότα, την πούδρα αμυγδάλου και το λιωμένο βούτυρο. Αδειάζω το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ., και πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση. Βάζω τη βάση στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.

  4. Για την κρέμα
  5. Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, την άχνη, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και το ψιλοκομμένο μήλο. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ και αδειάζω την κρέμα στο τσέρκι με τη βάση. Ισιώνω καλά και σκεπάζω με μεμβράνη. Βάζω το cheesecake στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σφίξει.

  6. Για την επιφάνεια
  7. Πλένω καλά τα μήλα, τα σκουπίζω και τα κόβω σε λεπτά φετάκια. Ραντίζω με το χυμό λάιμ και τα αφήνω στην άκρη. Βγάζω το cheesecake από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και καλύπτω όλη την επιφάνεια με τα πολτοποιημένα μήλα. Στολίζω με τις φέτες των φρέσκων μήλων και σερβίρω αμέσως.

Keywords: cheesecake μήλα ποσέ

Σας ευχαριστώ!