Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Cheesecake με γαλομυζήθρα και κολοκυθάκια

Cheesecake με γαλομυζήθρα και κολοκυθάκια
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 30 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
    Για τη βάση
  • 150 γρ. κράκερς
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για το cheesecake
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 κολοκύθια, κομμένα σε κύβους
  • 400 γρ. γαλομυζήθρα
  • 200 γρ. γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ
  • 150 γρ. παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • ½ ματσάκι άνιθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 μεγάλο κολοκύθι, κομμένο σε φέτες και ψημένες στο γκριλ με ελάχιστο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
    Για τη βάση:
  1. blank

    Ρίχνω τα κράκερς σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα ρίχνω σε ένα μπολ και προσθέτω το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι μέχρι να βραχούν καλά τα κράκερς.

  2. blankΒάζω ένα τσέρκι με διάμετρο 22 εκ. επάνω σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Αδειάζω εκεί το μίγμα, το απλώνω και το πατάω για να καλύψει ομοιόμορφα το εσωτερικό του τσερκιού.
  3. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  4. Για την κρέμα
  5. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρεμμυδάκια και σοτάρω για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω τους κύβους των κολοκυθιών, αλατοπιπερώνω και σοτάρω μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αδειάζω σε ένα μπολ στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τα αφήνω εκεί να στραγγίξουν μέχρι να φτιάξω την κρέμα.

  6. Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπάω τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.
    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά τους κρόκους των αυγών, την γαλομυζήθρα, την γραβιέρα και το γιαούρτι. Αλατίζω ελάχιστα και πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτω τον άνιθο, το μίγμα με τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια και ανακατεύω καλά. Ρίχνω τη μισή μαρέγκα και ανακατεύω μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Προσθέτω και την υπόλοιπη και ανακατεύω με απαλές κινήσεις μέχρι να ενωθεί με το μίγμα αλλά να μη χάσει τον όγκο της.

  7. Αδειάζω το μίγμα επάνω στη βάση με τα κράκερς και ισιώνω την επιφάνεια. Ψήνω για 1 ώρα μέχρι να σφίξει η κρέμα.
    Αφήνω το cheesecake να κρυώσει εντελώς, στολίζω με τις ψημένες φέτες κολοκυθιού και σερβίρω.

Keywords: cheesecake γαλομυζηθρα κολοκυθια

Σας ευχαριστώ!