Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

cheesecake με φυστικοβούτυρο και σος καραμέλας

cheesecake με φυστικοβούτυρο και σος καραμέλας
<!-- [lt_recipe name=|CHEESECAKE ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ & ΣΟΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ| servings=|8-10| prep_time=|30M| total_time=|4H| summary=|Cheesecake «κόλαση»! Με απαλό φυστικοβούτυρο αλλά και μια σάλτσα καραμέλας που θα λατρέψετε.| print=|yes| ingredients=|Για τη βάση:;250 γρ. μπισκότα βρώμης με μέλι ΒΙΟΛΑΝΤΑ;100 γρ. βούτυρο LURPAK, λιωμένο;Για την κρέμα φυστικοβούτυρου:;240 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA;400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA;250 γρ. φυστικοβούτυρο ;80 γρ. ζάχαρη άχνη;1 κ.γ. αγάρ αγάρ;½ κ.γ. αλάτι;Για την καραμέλα:;160 γρ. ζάχαρη ;50 γρ. γλυκόζη;90 γρ. βούτυρο LURPAK;200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA;1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας;Λίγο αλάτι;Για το σερβίρισμα:;50 γρ. μπισκότα βρώμης με μέλι ΒΙΟΛΑΝΤΑ| ]Για τη βάση: Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζω σε ένα μπολ και προσθέτω το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω για να βραχούν τα μπισκότα και αδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22 εκ στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια συμπαγής και ισόπαχη βάση και βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.;Για την κρέμα: Σε ένα μπρίκι ζεσταίνω 100 ml κρέμα γάλακτος και προσθέτω το αγάρ αγάρ. Ανακατεύω και αφήνω στην άκρη. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το τυρί κρέμα, την άχνη, την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνω το φυστικοβούτυρο και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθεί στην κρέμα. Τέλος, προσθέτω το μείγμα κρέμα-αγάρ αγάρ και δουλεύω μέχρι να ενωθεί. Αδειάζω το μείγμα στην φόρμα και ισιώνω με μια σπάτουλα. Βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.;Για την καραμέλα: Βάζω τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και 1 κουταλιά σούπας νερό σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει μια χρυσοκόκκινη καραμέλα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την κρέμα με προσοχή, γιατί θα αφρίσει αρκετά. Επαναφέρω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια καραμέλας και προσθέτω το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι. Μαγειρεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο και την αφήνω να κρυώσει.;Σερβίρισμα: Ξεφορμάρω το cheesecake σε μια πιατέλα και ραντίζω με την σάλτσα καραμέλα. Τρίβω τα μπισκότα στο μούλτι και πασπαλίζω. Σερβίρω αμέσως.[/lt_recipe] -->

Cheesecake «κόλαση»! Με απαλό φυστικοβούτυρο αλλά και μια σάλτσα καραμέλας που θα λατρέψετε.

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 1 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 32 λεπτά.
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Cheesecake «κόλαση»! Με απαλό φυστικοβούτυρο αλλά και μια σάλτσα καραμέλας που θα λατρέψετε.
Υλικά
    Για τη βάση:
    Για την κρέμα φυστικοβούτυρου:
    Για την καραμέλα:
    Για το σερβίρισμα:
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 250 γρ. μπισκότα βρώμης με μέλι ΒΙΟΛΑΝΤΑ
  • 100 γρ. βούτυρο LURPAK, λιωμένο
  • 240 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
  • 250 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. αγάρ αγάρ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 90 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Λίγο αλάτι
  • 50 γρ. μπισκότα βρώμης με μέλι ΒΙΟΛΑΝΤΑ
Οδηγίες
    Για τη βάση:
  1. blank Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζω σε ένα μπολ και προσθέτω το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω για να βραχούν τα μπισκότα και αδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22 εκ στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια συμπαγής και ισόπαχη βάση και βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.
  2. Για την κρέμα:
  3. blank Σε ένα μπρίκι ζεσταίνω 100 ml κρέμα γάλακτος και προσθέτω το αγάρ αγάρ. Ανακατεύω και αφήνω στην άκρη. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το τυρί κρέμα, την άχνη, την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνω το φυστικοβούτυρο και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθεί στην κρέμα. Τέλος, προσθέτω το μείγμα κρέμα-αγάρ αγάρ και δουλεύω μέχρι να ενωθεί. Αδειάζω το μείγμα στην φόρμα και ισιώνω με μια σπάτουλα. Βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
  4. Για την καραμέλα:
  5. blank Βάζω τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και 1 κουταλιά σούπας νερό σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει μια χρυσοκόκκινη καραμέλα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την κρέμα με προσοχή, γιατί θα αφρίσει αρκετά. Επαναφέρω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια καραμέλας και προσθέτω το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι. Μαγειρεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο και την αφήνω να κρυώσει.
  6. Σερβίρισμα:
  7. blank Ξεφορμάρω το cheesecake σε μια πιατέλα και ραντίζω με την σάλτσα καραμέλα. Τρίβω τα μπισκότα στο μούλτι και πασπαλίζω. Σερβίρω αμέσως.
Keywords: cheesecake φυστικοβούτυρο σος καραμέλας

Σας ευχαριστώ!