Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Cheesecake καστανο με καραμέλα

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 25 λεπ Rest Time: 4 ώρα Total Time: 4 ώρες 25 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
    Για τη βάση
  • 200 γρ. μπισκότα με γεύση τζίντζερ, τριμμένα
  • 30 γρ. ζάχαρη καστανή, ψιλή
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό
  • 110 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 240 γρ. πουρέ κάστανου (θα το βρείτε έτοιμο στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 8 μαρόν γλασέ, λιωμένα με πηρούνι
  • 40 ml μπράντι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • 550 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή, ψιλή
  • 2 βανίλιες
  • Για την διακόσμηση
  • 8-10 μαρόν γλασέ
  • φέτες φρέσκου λωτού
  • σιρόπι καραμέλας
Εκτέλεση
    Για τη βάση
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά. Αδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 20 εκ. και ισιώνω με ένα κουτάλι για να γίνει συμπαγής και ισόπαχη. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.

  2. Για την κρέμα
  3. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος και χτυπάω με το σύρμα για 6-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να δημιουργούνται μικρές, απαλές κορυφούλες.

  4. Σε ένα μπολ ανακατεύω τον πουρέ κάστανο, το μπράντι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτω σε δόσεις την κρέμα τυριού και ανακατεύω με μαρίζ μέχρι να ενωθούν πλήρως τα μείγματα. Τέλος, ρίχνω τα λιωμένα μαρόν γλασέ και ανακατεύω απαλά.

  5. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ισιώνω με μια σπάτουλα. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά να μείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο).

  6. Για το σερβίρισμα
  7. Ξεφορμάρω το cheesecake σε μια πιατέλα. Θρυμματίζω τα μαρόν γλασέ και τα απλώνω ολόγυρα. Διακοσμώ με φέτες από φρέσκο λωτό και ραντίζω με σιρόπι καραμέλας. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: cheesecake καστανο με καραμέλα

Σας ευχαριστώ!