Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

cheesecake καραμέλα με σάλτσα butterschotch

cheesecake καραμέλα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method ,
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 1 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 32 λεπτά.
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Η αγαπημένη γεύση των παιδικών μας χρόνων με τις εθιστικές καραμέλες γάλακτος γίνονται βελούδινη σάλτσα καραμέλας για το απολαυστικό cheesecake.
Υλικά
    Για τη βάση:
    Για την κρέμα:
    Για την σάλτσα butterschotch:
    Για την διακόσμηση
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 250 γρ. μπισκότα βουτύρου
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 100 ml γάλα φρέσκο
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. αγάρ αγάρ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Λίγο αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. καραμελωμένα φυστίκια, χοντροσπασμένα
Οδηγίες
    Για τη βάση:
  1. blank Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζω σε ένα μπολ και προσθέτω το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω για να βραχούν τα μπισκότα και αδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22 εκ στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια συμπαγής και ισόπαχη βάση και βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.
  2. Για την κρέμα:
  3. blank Σε ένα μπρίκι ζεσταίνω το γάλα και προσθέτω το αγάρ αγάρ. Ανακατεύω και αφήνω στην άκρη. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το τυρί κρέμα, την άχνη, και λίγο αλάτι και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζω ένα ψιλό σουρωτήρι επάνω στον κάδο και «περνάω» από εκεί το μείγμα γάλα, αγάρ αγάρ, έτσι ώστε να συγκρατήσει τα χοντρά κομμάτια που τυχόν υπάρχουν. Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα σε ένα καθαρό μπολ. Επαναφέρω τον κάδο στην κουζινομηχανή και βάζω την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και χτυπάω με το σύρμα σε σφιχτή σαντιγί. Ενώνω τα δύο μείγματα και ανακατεύω απαλά με σπάτουλα. Αδειάζω το μείγμα στην φόρμα και ισιώνω με μια σπάτουλα. Βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
  4. Για την σάλτσα butterschotch:
  5. blank Βάζω τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και 1 κουταλιά σούπας νερό σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει μια χρυσοκόκκινη καραμέλα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την κρέμα με προσοχή, γιατί θα αφρίσει αρκετά. Επαναφέρω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια καραμέλας και προσθέτω το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι. Μαγειρεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο και την αφήνω να κρυώσει.
  6. Για την διακόσμηση:
  7. blank Βάζω την ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου και αδειάζω την καραμέλα, δημιουργώντας σχέδια. Την αφήνω να κρυώσει και να σκληρύνει.
  8. blankΞεφορμάρω το cheesecake σε μια πιατέλα και ραντίζω με την σάλτσα butterschotch. Σπάω την καραμέλα σε κομμάτια και στολίζω το cheesecake. Σκορπίζω τα σπασμένα φυστίκια και σερβίρω αμέσως.
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 8


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: cheesecake καραμέλα σάλτσα butterschotch

Σας ευχαριστώ!